Έρευνα ξεκινά η ουκρανική εισαγγελία για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών από ρωσικά στρατεύματα

Έρευνα ξεκινά η ουκρανική εισαγγελία για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών από ρωσικά στρατεύματα

Το CNN παρουσίασε νωρίτερα βίντεο από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δείχνει εκτέλεση - Στο βίντεο διακρίνονται τρεις γονατισμένοι άνδρες, οι οποίοι πέφτουν στο έδαφος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό

ukraine-russia-xr
Ουκρανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι άρχισαν μια έρευνα για τις φερόμενες εκτελέσεις από Ρώσους, τριών Ουκρανών στρατιωτών που παραδόθηκαν στο ανατολικό μέτωπο κοντά στο Ποκρόφσκ, την κύρια εστία της ρωσικής επίθεσης.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, περιγράφοντας το τελευταίο από τα δεκάδες τέτοια περιστατικά που έχει καταγγείλει η Ουκρανία, ανέφερε στο Telegram ότι έλαβε χώρα μετά την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων σε ένα χαράκωμα που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για κάλυψη, στις 27 Αυγούστου.

«Οι στρατιώτες βγήκαν από το κατεστραμμένο καταφύγιο και γονάτισαν, κρατώντας τα χέρια τους πίσω από το κεφάλι τους. Εκείνη τη στιγμή, οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ» αναφέρεται στην ανακοίνωση τους.

Το CNN διαθέτει βίντεο από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δείχνει την φερόμενη εκτέλεση. Στο βίντεο διακρίνονται τρεις γονατισμένοι άνδρες, οι οποίοι πέφτουν στο έδαφος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον προφανή πυροβολισμό.
Κλείσιμο

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα του βιντεοκλίπ. Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια από την Ρωσία.

Ο Γενικός εισαγγελέας, Αντρίι Κόστιν, δήλωσε μέσω ανάρτησης του στο Χ ότι το Κίεβο ερευνά τις φερόμενες εκτελέσεις 73 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που πραγματοποιήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Είπε ότι έχει καταγραφεί ένας αυξανόμενος αριθμός τέτοιων περιπτώσεων.

«Αυτό το έγκλημα πολέμου αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου πολέμου από τη Ρωσία. Η ρωσική βαρβαρότητα αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχιι Τίχιι στο X.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Το Κίεβο λέει ότι έχει καταγράψει σχεδόν 130.000 εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Μόσχα από την έναρξη της πλήρους εισβολής της τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης