Πάπας Φραγκίσκος: Θετικό παράδειγμα οι πολυμελείς οικογένειες της Ινδονησίας - «Είναι αστείο να προτιμά κανείς γάτα ή σκύλο»

Πάπας Φραγκίσκος: Θετικό παράδειγμα οι πολυμελείς οικογένειες της Ινδονησίας - «Είναι αστείο να προτιμά κανείς γάτα ή σκύλο»

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, o Πάπας αναζωπύρωσε τη μακροχρόνια συζήτηση για τους άτεκνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων - Βίντεο

papas-indonisia
Την δήλωση του Τζέι Ντι Βανς για τις «άτεκνες κυρίες με γάτες», η οποία είχε γίνει το αντικείμενο ευρείας αρνητικής κριτικής, θυμίζουν οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τον θεσμό της οικογένειας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδονησία στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιφέρεια Ασίας- Ειρηνικού. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε τους Ινδονήσιους που επιλέγουν τις πολυμελείς οικογένειες αντί για τα κατοικίδια ζώα κατά την πρώτη του στάση στο «ιστορικό» ταξίδι του, όπως χαρακτηρίζεται, στις 4 χώρες της Ασίας.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, σε μια αίθουσα γεμάτη πολιτικούς στο προεδρικό μέγαρο της πρωτεύουσας Τζακάρτα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, απέσπασε χαμόγελα, καθώς αναζωπύρωσε τη μακροχρόνια συζήτηση για τους άτεκνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Κλείσιμο


Ο ηγέτης του Βατικανού δήλωσε ότι η Ινδονησία αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες με μειωμένα ποσοστά γεννήσεων.

«Συνεχίστε έτσι, είστε παράδειγμα για όλους, για όλες τις χώρες όπου ίσως -και αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο - προτιμούν να έχουν μια γάτα ή ένα μικρό σκυλί αντί για ένα παιδί», αστειεύτηκε, ενώ η δήλωση αυτή θύμισε σε πολλούς την φράση «άτεκνες κυρίες με γάτες», την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο Τζέι Ντι Βανς. 

Εν τω μεταξύ, την αφιλεγόμενη αυτή φράση του Βανς, η οποία αποτέλεσε αφορμή να ανοίξει ξανά ο διάλογος για την επιλογή των γυναικών να μην κάνουν παιδιά στις ΗΠΑ και όχι μόνο έχουν επικρίνει η διάσημη αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι και η Χολιγουντιανή σταρ, Τζένιφερ Άνιστον.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη του Βανς, που ήρθε ξανά στην επιφάνεια πρόσφατα, ο 39χρονος υποστήριξε ότι η Κάμαλα Χάρις, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές και ο Πιτ Μπούτιτζετζ είναι «άνθρωποι χωρίς παιδιά» που «ελέγχουν ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών». «Πώς είναι λογικό να έχουμε παραδώσει τη χώρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά άμεσο συμφέρον;» ακούγεται να ρωτά στο σχετικό απόσπασμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία της ύδρευσης: Από το Πεισιστράτειο Υδραγωγείο στον Μαραθώνα στη νέα απειλή της λειψυδρίας

Ρέθυμνο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο

Χαλκιδική: «Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης