Βρετανία: Ομαδικός τάφος με 300 σορούς βρέθηκε έξω από το Μάντσεστερ - Οι περισσότερες ανήκαν σε μωρά και μικρά παιδιά

Βρετανία: Ομαδικός τάφος με 300 σορούς βρέθηκε έξω από το Μάντσεστερ - Οι περισσότερες ανήκαν σε μωρά και μικρά παιδιά

Η ανακάλυψη του τάφου, σε νεκροταφείο στο Όλνταμ, έγινε από μια γυναίκα που αναζητούσε την τελευταία κατοικία των δίδυμων αδελφών της, οι οποίοι πέθαναν το 1962

mass_grave_oldham
Ένας ομαδικός τάφος με περισσότερες από 300 σορούς, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκαν σε βρέφη και μικρά παιδιά, ανακαλύφθηκε σε νεκροταφείο στην πόλη Όλνταμ, στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ. Στον χώρο ταφής, που δεν είχε κάποια ειδική σήμανση, βρίσκονταν 145 παιδιά που πέθαναν στη γέννα, 128 μωρά και παιδιά μικρής ηλικίας και 29 ενήλικες, δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Η ανακάλυψη του συγκεκριμένου τάφου, ο οποίος έχει διαστάσεις περίπου 3,6 Χ 3,6 μέτρα, έγινε από μια γυναίκα από το Ρόιτον, η οποία αναζητούσε την τελευταία κατοικία των δίδυμων αδελφών της, οι οποίοι πέθαναν το 1962. Δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι πρόκειται για μια «σπαρακτική αποκάλυψη» και ζήτησαν να κατασκευαστεί ένα μνημείο για όλους όσοι έχουν ταφεί εκεί.

Η γυναίκα είπε στους συμβούλους, οι οποίοι τη βοήθησαν στην αναζήτησή της, ότι οι γονείς της δεν είχαν καταφέρει ποτέ να αποχαιρετήσουν τα δίδυμα αδέλφια της, καθώς δεν έμαθαν πού είχαν ταφεί. Ο ένας από αυτούς είχε γεννηθεί νεκρός και ο άλλος είχε πεθάνει μέσα σε πέντε ώρες από τη γέννησή του, πρόσθεσε.

Πριν από τη δεκαετία του 1980, τα θνησιγενή μωρά απομακρύνονταν από τις οικογένειές τους, οι οποίες δεν λάμβαναν λεπτομέρειες για τον τόπο ταφής τους. Το ιατρικό προσωπικό περιοριζόταν, μονάχα, να πει στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα θάβονταν μαζί με «ένα άλλο, καλό άτομο» που θα κηδευόταν την ίδια μέρα, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να τα αποχαιρετήσουν. Στη συνέχεια, τα μωρά θάβονταν σε ομαδικούς τάφους.

Κλείσιμο
Οι ενήλικες στους τάφους εικάζεται ότι αντιστοιχούν σε περιπτώσεις που χαρακτηρίζονταν «ταφές φτωχών», σε άτομα δηλαδή των οποίων οι οικογένειες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να τα κηδέψουν.

Η ανακάλυψη του τάφου στο Ρόιτον ακολουθεί έναν άλλο ομαδικό τάφο που βρέθηκε στο Γουίραλ του Μέρσεϊσαϊντ νωρίτερα φέτος, όπου μια 79χρονη κατάφερε να βρει τον θνησιγενή γιο της μετά από 53 χρόνια αναζήτησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο πόλεμος της μαντινάδας στον ΣΥΡΙΖΑ: «Zεις τη μεγάλη σου στροφή γύρω απ’ τον εαυτό σου» απαντά ο Μωραΐτης στον Πολάκη

Συμφωνήσαμε με το Netflix να μην διατεθεί το «Famagusta» πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας, λέει η Τουρκία


«Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης