Δυτική Όχθη: Για «βαρβαρότητα του Ισραήλ» μίλησε ο Ερντογάν σχετικά με τον θάνατο της Τουρκοαμερικανίδας ακτιβίστριας

Δυτική Όχθη: Για «βαρβαρότητα του Ισραήλ» μίλησε ο Ερντογάν σχετικά με τον θάνατο της Τουρκοαμερικανίδας ακτιβίστριας

Λόγο για «τραγική απώλεια» έκανε και ο Άντονι Μπλίνκεν

erdogan_arxeio_n
Ο Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε τη λύπη του για τον «τραγικό» θάνατο της Τουρκοαμερικανίδας ακτιβίστριας στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών να δεσμεύεται ότι η Ουάσινγκτον θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

«Θρηνούμε γι' αυτήν την τραγική απώλεια», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στη Δομινικανή Δημοκρατία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. «Όταν έχουμε διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, θα τις κοινοποιήσουμε και θα ενεργήσουμε αναλόγως», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη που στοίχισε τη ζωή της 26χρονης Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί. «Καταδικάζω τη βάρβαρη επέμβαση του Ισραήλ εναντίον της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πολιτών κατά της κατοχής στη Δυτική Όχθη, και προσεύχομαι στο Θεό να λυπηθεί την πολίτη μας που έχασε τη ζωή της στην επίθεση. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε κάθε πλατφόρμα για να τερματίσουμε την πολιτική κατοχής και γενοκτονίας του Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και έχει σκοτώσει 41 χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, νέων και ηλικιωμένων, και να το κάνουμε να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας ενώπιον του νόμου» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η 26χρονη Τουρκοαμερικανίδα Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ισραηλινών οικισμών στη Μπέιτα, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι άνοιξε πυρ.

Ο Φουάντ Ναφάα, διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα τον θάνατο της 26χρονης φιλοπαλαιστίνιας ακτιβίστριας Εζγκί Εϊγκί.

Κλείσιμο
Η γυναίκα διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο στις 14:30 το μεσημέρι, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Η τουρκική διπλωματία τόνισε ότι η Εϊγκί σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «δολοφονία που διενεργήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο πόλεμος της μαντινάδας στον ΣΥΡΙΖΑ: «Zεις τη μεγάλη σου στροφή γύρω απ’ τον εαυτό σου» απαντά ο Μωραΐτης στον Πολάκη

Συμφωνήσαμε με το Netflix να μην διατεθεί το «Famagusta» πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας, λέει η Τουρκία


«Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης