Μόσχα για το βίντεο του CNN: Είναι «κακογυρισμένη προπαγάνδα» της Δύσης

Πηγές του ΥΠΕΞ της Ρωσίας αμφισβητούν την αξιοπιστία του βίντεο

Για κακογυρισμένη δυτική προπαγάνδα μιλούν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, απαντώντας στο βίντεο που έφερε στο φως το CNN, στο οποίο φέρεται να απεικονίζει Ρώσους στρατιώτες να εκτελούν Ουκρανούς μετά την παράδοσή τους.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το κανάλι OPEN, οι πηγές επισημαίνουν ότι είναι εντυπωσιακό πως τίθεται σε ενέργεια αυτή τη στιγμή αυτού του είδους η αντι-προπαγάνδα από πλευράς Δύσης και Κιέβου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Ουκρανία αντιμετωπίζει αρκετές πιέσεις, αφού τα σχέδιά της για την επιχείρηση στο Κουρσκ δεν φαίνεται να αποδίδουν όπως περίμενε.



Οι πηγές προσθέτουν ότι δεν τους είναι σαφές αν και πόσο το Κίεβο πραγματικά ενδιαφέρεται για την απελευθέρωση των δικών του εδαφών και αντί αυτού επιτίθεται σε ρωσικά εδάφη.



Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρώσοι σήμερα σε πολλά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν δυτικά δημοσιεύματα που έχουν τις ίδιες απορίες. Δηλαδή για ποιο λόγο η δυτική βοήθεια χρησιμοποιείται όχι για την απελευθέρωση των ουκρανικών εδαφών αλλά για να δημιουργηθεί ένας αποτυχημένος όπως αποδείχθηκε αντιπερισπασμός στο έδαφος της Ρωσίας.

Μάλιστα οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναρωτήθηκαν τι είδους αξιοπιστία μπορεί να έχουν εκείνα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τα οποία από ένα ασαφές, όπως το χαρακτηρίζουν βίντεο, το οποίο δύσκολα μπορεί να διερευνηθεί τι απεικονίζει, από που προέρχεται, πότε έχει παραχθεί και από ποιους, επιχειρούν να «ερευνήσουν» εγκλήματα πολέμου. 

Σημειώνουν δε ότι υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν εγκλήματα πολέμου τη στιγμή που σε αυτόν τον πόλεμο αλλά και σε άλλους έχουν καταγραφεί αμέτρητα εγκλήματα πολέμου πολλά από αυτά εις βάρος των ρωσόφωνων και των Ρώσουν στρατιωτών χωρίς ποτέ αυτά να προκαλέσουν κάποιου είδους αντίδραση από δυτικής πλευράς.




Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr