Μακελειό στη Τζόρτζια: 180 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ο πατέρας του 14χρονου δράστη - Του είχε πάρει δώρο το όπλο

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία - Σαν ενήλικας θα αντιμετωπιστεί και ο 14χρονος από το δικαστήριο

Ενώπιον του δικαστή της Τζόρτζια βρέθηκε σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας του Κόλτ Γκρέι, του έφηβου υπόπτου για τους πυροβολισμούς στο λύκειο Apalachee, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη μέρα. 

Πρόκειται για τον Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες ακούσιας ανθρωποκτονίας, δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια στιγμή, ο 14χρονος ύποπτος για τους πυροβολισμούς αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φόνου κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη να δικαστεί ως ενήλικας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια, Κρις Χόσεϊ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης ότι οι κατηγορίες εναντίον του Κόλιν Γκρέϊ προέρχονται από το γεγονός ότι «επέτρεψε εν γνώσει του στον γιο του να κατέχει όπλο».

Σημειώνεται ότι βάσει του νόμου της Τζόρτζια για την οπλοκατοχή, οι ανήλικοι απαγορεύεται να έχουν όπλα, αλλά δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία για την κατοχή καραμπίνας ή κυνηγετικού όπλου στην πολιτεία. 

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής, ο δικαστής Currie Mingledorff II είπε στον Κόλιν Γκρέϊ ότι αντιμετωπίζει έως και 180 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αναφέρει το CBS. 

Το «μακελειό» στο σχολείο

Ο γιος του Γκρέι, μαθητής στο λύκειο Apalachee, φέρεται να σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, δύο μαθητές και δύο καθηγητές, όταν άνοιξε πυρ στο σχολείο στο Γουίντερ της Τζόρτζια, το πρωί της Τετάρτης.

Εννέα άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, αλλά όλοι τους αναμένεται να επιβιώσουν και να «αναρρώσουν πλήρως», δήλωσε την Πέμπτη ο σερίφης της κομητείας Μπάροου Τζαντ Σμιθ, ενώ τουλάχιστον επτά είναι αυτοί που φέρεται να έχουν πάρει εξιτήριο. 

Η αστυνομία και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερευνούσαν αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς, το οποίο περιγράφεται ως όπλο τύπου AR και είχε αγοραστεί από τον πατέρα του εφήβου ως δώρο για τον γιο του τον Δεκέμβριο του 2023, αναφέρουν οι αρχές. 

Ο 14χρονος είχε προηγουμένως απειλήσει για επίθεση σε σχολείο

Τον Μάιο του 2023, ο ύποπτος και ο πατέρας του ανακρίθηκαν και οι δύο από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον, αφού το FBI έλαβε πληροφορίες σχετικά με διαδικτυακές αναρτήσεις που απειλούσαν με πυροβολισμούς σε σχολείο, ωστόσο δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσει η υπόθεση, καθώς ο τότε 13χρονος ισχυρίστηκε ότι διέγραψε τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Discord, από τον οποίο διατυπώθηκαν οι απειλές.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Ιερέας κατηγορείται ότι κακοποιούσε επί 50 χρόνια τη σύζυγο και τα παιδιά του - Ημερολόγιο βασανιστηρίων κρατούσε η γυναίκα


Γαλλία - «Αυνανιζόταν ενώ βίαζαν τη Ζιζέλ, είχε ζητήσει από τις εγγονές του να ποζάρουν γυμνές» αποκαλύπτει η νύφη του Πελικό

Πέτροβιτς: Συγκίνηση και λάμψη αστέρων του παρελθόντος στο φιλικό στη μνήμη του - Στο Ζάγκρεμπ και ο Γκάλης - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr