Γαλλία: Η πρώτη συνέντευξη του Μπαρνιέ - «Η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε όλους»

Γαλλία: Η πρώτη συνέντευξη του Μπαρνιέ - «Η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε όλους»

Ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του έθεσε «τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών με συγκεκριμένα μέτρα»

barnie
Η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας δεν θα περιοριστεί στα μέλη της δικής του, συντηρητικής παράταξης, αλλά θα περιλαμβάνει και στελέχη από το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μισέλ Μπαρνιέ.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον διορισμό του, ο πρώην Επίτροπος είπε ότι η κυβέρνησή του, που δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι επίσης ανοιχτή και στην Αριστερά.

«Χρειάζεται να ανοίξουμε την πόρτα (…) σε όλους εκείνους που το θέλουν», είπε ο Μπαρνιέ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. Διαβεβαίωσε επίσης ότι μολονότι «δεν έχει τίποτα το κοινό» με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό, «σέβεται» τα 11 εκατομμύρια των ψηφοφόρων του.

Le nouveau Premier ministre Michel Barnier, invité de TF1/LCI

Michel Barnier, officiellement nommé jeudi à Matignon, était l'invité du 20H de TF1 présenté par Anne-Claire Coudray. ⤵️

Posted by LCI on Friday, September 6, 2024
Κλείσιμο


Ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του έθεσε «τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών με συγκεκριμένα μέτρα» ενώ στόχος του είναι επίσης «να δώσει νέα πνοή στην εργασία» και να μην αυξήσει το χρέος της Γαλλίας. Δήλωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ μιας «βελτίωσης» της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, χωρίς ωστόσο «να τα αμφισβητήσουμε όλα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο Μακρόν επέλεξε τον ίδιο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Μπαρνιέ επικαλέστηκε «την ικανότητά του να διαπραγματεύεται, να συνενώνει τους ανθρώπους, να τους σέβεται, να τους ακούει».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ τα ελαιοτριβεία της φοροδιαφυγής: Έκρυβαν έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ

Αλίνα Καμπάεβα: Η στιγμή που η ερωμένη του Πούτιν φωνάζει σε έφηβη αθλήτρια, το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα - Δείτε βίντεο

Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης