Επιστρέφει στη Γη χωρίς τους δύο αστροναύτες το όχημα Starliner

Επιστρέφει στη Γη χωρίς τους δύο αστροναύτες το όχημα Starliner

Η αποστολή των δύο αστροναυτών της Nasa που θα κρατούσε οκτώ ημέρες τελικά θα κρατήσει οκτώ μήνες καθώς θα επιστρέψουν με όχημα της SpaceX τον Φεβρουάριο του 2025

starliner
Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing ξεκίνησε αργά την Παρασκευή το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη, αλλά χωρίς τους αστροναύτες που υποτίθεται ότι θα μετέφερε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το άδειο σκάφος, το οποίο έχει τεθεί σε αυτόνομη λειτουργία, αποσυνδέθηκε από τον ISS.

Η κάψουλα, η οποία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα μετά την εκτόξευσή της με επιβαίνοντες τον Μπατς Γουίλμορ και τη Σούνι Γουίλιμς από τη Nasa, κρίθηκε πολύ επικίνδυνη για να τους μεταφέρει στη Γη, αναφέρει το BBC.

Η αποστολή τους που θα κρατούσε οκτώ ημέρες τελικά θα κρατήσει οκτώ μήνες (στην καλύτερη περίπτωση) καθώς θα επιστρέψουν με όχημα της SpaceX όχι πριν από τον Φεβρουάριο του 2025.

Κλείσιμο
Η πτήση επιστροφής του Starliner αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες. Αφού ξαναμπεί στη γήινη ατμόσφαιρα θα χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτα για να επιβραδύνει την κάθοδό του και να προσγειωθεί στο διαστημικό στο Νέο Μεξικό το Σάββατο.

Οι δύο αποκλεισμένοι αστροναύτες είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε τακτική επαφή με τις οικογένειές τους, λέει η Nasa.




Ειδήσεις σήμερα:

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ τα ελαιοτριβεία της φοροδιαφυγής: Έκρυβαν έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ

Αλίνα Καμπάεβα: Η στιγμή που η ερωμένη του Πούτιν φωνάζει σε έφηβη αθλήτρια, το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα - Δείτε βίντεο

Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης