Και ο πρώην αντιπρόεδρος Τσέινι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις «γιατί ο Τραμπ είναι επικίνδυνος»

Και ο πρώην αντιπρόεδρος Τσέινι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις «γιατί ο Τραμπ είναι επικίνδυνος»

Η κόρη του, για χρόνια βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, τάχθηκε υπέρ της αντιπροέδρου

dick_cheney
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, Ρεπουμπλικανός σε όλη τη ζωή του στην πολιτική, θα ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Προχωρά μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι ένας κίνδυνος για την αμερικανική δημοκρατία, μια θέση όμοια με αυτή που έλαβε προ ημερών η κόρη του, Λιζ Τσέινι.

«Στα 248 χρόνια ιστορίας του έθνους μας, δεν υπήρξε ποτέ άτομο που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας από τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο 83χρονος Τσέινι για τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Προσπάθησε να κλέψει τις τελευταίες εκλογές χρησιμοποιώντας ψέματα και βία για να διατηρηθεί στην εξουσία, αφού οι ψηφοφόροι τον είχαν απορρίψει. Δεν μπορούμε ποτέ να του εμπιστευτούμε ξανά την εξουσία.

«Ως πολίτες, ο καθένας μας έχει καθήκον να βάλει τη χώρα πάνω από τον κομματισμό για να υπερασπιστεί το σύνταγμά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δώσω την ψήφο μου στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις», είπε.

Κλείσιμο
Η πλευρά Τραμπ απάντησε με ένα ειρωνικό σχόλιο. Ο εκπρόσωπος του Τραμπ Στίβεν Τσανγκ δήλωσε σχετικά «Ποια είναι η Λιζ Τσέινι;»

Όπως και η κόρη του, ο Ντικ Τσέινι υπήρξε πολέμιος του Τραμπ, ιδίως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας επανεκλογής της Τσέινι το 2022 στο Γουαϊόμινγκ, η οποία τελικά δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Αλίνα Καμπάεβα: Η στιγμή που η ερωμένη του Πούτιν φωνάζει σε έφηβη αθλήτρια, το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα - Δείτε βίντεο

Επιστρέφει στη Γη χωρίς τους δύο αστροναύτες το όχημα Starliner

Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης