Λωρίδα της Γάζας: Ο στρατός του Ισραήλ χτύπησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Λωρίδα της Γάζας: Ο στρατός του Ισραήλ χτύπησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Το κτίριο είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου που πλέον συμπληρώνει 11 μήνες

gaza_bomb
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν μέσω Telegram τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης της Χαμάς, το οποίοα ήταν εγκατεστημένου, κατ’ αυτές, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας όπου λειτουργούσε σχολείο.

Το εν λόγω κτίριο έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που συμπληρώνει 11 μήνες.

Δεν έχει γνωστός ο απολογισμός της επίθεσης.

«Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών.

Κλείσιμο
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» μέσο στο σχολείο λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».

Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Αλίνα Καμπάεβα: Η στιγμή που η ερωμένη του Πούτιν φωνάζει σε έφηβη αθλήτρια, το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα - Δείτε βίντεο

Επιστρέφει στη Γη χωρίς τους δύο αστροναύτες το όχημα Starliner

Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης