Γαλλία: Το σκοτεινό παρελθόν του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό που «χάριζε» τη γυναίκα του σε βιαστές

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχθηκε τον βιασμό γυναίκας τη δεκαετία του ‘90 και οι αρχές τον βάζουν στο μικροσκόπιο για τη δολοφονία μιας άλλης γυναίκας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του Ντομικίκ Πελικό, του 71χρονου άνδρα που κατηγορείται ότι επί εννέα ολόκληρα χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, για να τη βιάζουν άγνωστοι τους οποίους προσκαλούσε σπίτι εν αγνοία της.

Η δίκη που έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Γαλλίας και ολόκληρο τον πλανήτη συνεχίζεται και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν το πόσο διεστραμμένος σαδιστής είναι ο κατηγορούμενος Πελικό.

Αφηγούμενη την ιστορία του γάμου της στο δικαστήριο η Ζιζέλ αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της λέγοντας πως εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος αλλά είχε φιλοδοξίες να φτάσει ψηλά με αποτέλεσμα να γίνει κτηματομεσίτης στα προάστια του Παρισιού, όπου ζούσαν τότε.

Αυτή η αλλαγή καριέρας δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την υπόθεση στην οποία ο 71χρονος Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε συστηματικά τη Ζιζέλ για να τη βιάζουν δεκάδες άγνωστοι που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η αποκάλυψή της ότι ο σύζυγός της εργαζόταν κάποτε για μια εταιρεία πώλησης ακινήτων παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ερευνητές ανεξιχνίαστων δολοφονιών στη Ναντέρ, περίπου 400 μίλια βόρεια.

Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ελπίδες για καθυστερημένη απονομή δικαιοσύνης στις οικογένειες δύο νεαρών γυναικών που υπέστησαν ανεξιχνίαστες σεξουαλικές επιθέσεις τη δεκαετία του 1990, εκ των οποίων η μία δολοφονήθηκε.

Ο κτηματομεσίτης που έγινε βιαστής
Τα χρόνια που ο Πελικό εργαζόταν ως κτηματομεσίτης δύο γυναίκες η Sophie Narme και η Estella B. (το επώνυμό της παραμένει απόρρητο) ήταν νεαρές, φιλόδοξες και ελκυστικές κοπέλες της πόλης που έκαναν την εμφάνισή τους στις αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων.

Οι δυο γυναίκες, έπεσαν σε ενέδρα ενός άνδρα που χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα για να κανονίσει ραντεβού μαζί τους σε διαμερίσματα που προσποιούνταν ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Η Σόφι ήταν το πρώτο θύμα. Τον Δεκέμβριο του 1991, όταν ήταν 23 ετών, συμφώνησε να συναντηθεί με έναν άνδρα που έδωσε το όνομά του ως «Monsieur Duboste» για την προβολή ενός διαμερίσματος στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, στα βορειοδυτικά της πόλης.

Λίγο αργότερα βρέθηκε το γυμνό της σώμα, μπρούμυτα στο αιματοβαμμένο χαλί, με μια ζώνη ακόμα δεμένη στο λαιμό της. Η άτυχη Σόφι είχε μαχαιρωθεί, βιαστεί και στραγγαλιστεί.

Με την πάροδο των ετών έχουν εντοπιστεί αρκετοί ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο πιο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος της Γαλλίας, ο Michel Fourniret, ο οποίος έχει πλέον πεθάνει, ο οποίος δολοφόνησε τη Βρετανίδα φοιτήτρια ανταλλαγής Joanna Parrish το 1990.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία
Ο δολοφόνος της Σόφι δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ και τον Μάιο του 1999 σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση σε κτηματομεσίτη που εξαπατήθηκε όταν συμφώνησε να συναντήσει έναν πελάτη. Είναι ενδεικτικό ότι το διαμέρισμα στο οποίο συναντήθηκαν βρίσκεται στο Seine-sur-Marne, ένα σύγχρονο προάστιο του Παρισιού, 40 λεπτά οδήγησης από το Villiers-sur-Marne, όπου οι Πελικό ζούσαν μέχρι το 2013 πριν μετακομίσουν στη νότια Γαλλία.

Η Estella B. η οποία, σε αντίθεση με τη Σόφι, επέζησε και αργότερα διηγήθηκε τι της συνέβη. Λίγο μετά την είσοδό της στο διαμέρισμα, είπε, ο δράστης άρχισε να την πνίγει, στη συνέχεια της έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό, την ανάγκασε να πέσει στο πάτωμα και την νάρκωσε με αιθέρα. Με κάποιο τρόπο, όμως, η νεαρή γυναίκα συνήλθε και κατάφερε να τον αποκρούσει, οπότε εκείνος τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή.

Ο Πελικό, που τότε ήταν γύρω στα 40, παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που επιτέθηκε στην Estella. Το ομολόγησε το 2022, δύο χρόνια μετά τη σύλληψή του για τους αναρίθμητους βιασμούς της γυναίκας του. Όταν οι αρχές τον ανέκριναν αρχικά αρνήθηκε ότι γνώριζε για την επίθεση. Ωστόσο, όταν πληροφορήθηκε ότι ίχνη DNA που βρέθηκαν σε ένα από τα παπούτσια της Estella είχαν περάσει από την εθνική βάση γενετικών αποτυπωμάτων της Γαλλίας και ταίριαζαν με το δείγμα που είχε δώσει μετά τη σύλληψή του για τους βιασμούς της συζύγου του, αναγκάστηκε να ομολογήσει. Ωστόσο, ακόμη και τότε προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της επίθεσης. Όπως αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ισχυρίστηκε σε ανακριτή ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να βιάσει την Estella, «μόνο για να την κοιτάξει».

Παρά τις αντιρρήσεις του, ο Πελικό κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού της νεαρής κτηματομεσίτριας με τη χρήση όπλου. Πρόκειται για ένα αδίκημα που αναπόφευκτα θα του επιφέρει μακρά ποινή φυλάκισης, όποια και αν είναι η έκβαση της δίκης στην Αβινιόν (όπου αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών).

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε επίσης η Le Monde, για την επίθεσή του στην Estella, θα έπρεπε να είχε φυλακιστεί 12 χρόνια νωρίτερα.

Οι αρχές είχαν ανακαλύψει την ενοχοποιητική ταύτιση DNA το 2010, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά, επειδή φωτογράφιζε τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ του Παρισιού.

Ο Πελικό δεν διώχθηκε τότε για την απόπειρα βιασμού της Estella - επειδή, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η έρευνα αυτή είχε επισήμως κλείσει το 2001. Αν δεν είχε γίνει αυτό η σύζυγός του ίσως να είχε γλιτώσει τον εφιάλτη που έζησε. Όσον αφορά την υπόθεση της αδικοχαμένης Sophie Narme αυτή παραμένει ανεξιχνίαστη. Οι αρχές ωστόσο πιστεύουν ότι μπορούν να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση καθώς έχουν τη μαρτυρία ανθρώπου που λέει ότι ο άνδρας που έκλεισε το ραντεβού για την προβολή του διαμερίσματος έμοιαζε με τον νεαρό Πελικό.

Οι εγκληματολόγοι έχουν επίσης εντοπίσει ομοιότητες μεταξύ της δολοφονίας της Σόφι και της επίθεσης στην Estella..Ο Πελικό, από την πλευρά του, αρνείται ότι σκότωσε τη Σόφι, και στην περίπτωσή της δεν υπάρχουν στοιχεία DNA.

Ωστόσο, κατά την αντεξέταση αυτή την εβδομάδα από έναν δικηγόρο που εκπροσωπεί έναν από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της, η κυρία Πελικό ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ο σύζυγός της ήταν ικανός για ένα τέτοιο έγκλημα.

«Δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ να εμπλέκεται σε κάτι τέτοιο», απάντησε η σύζυγός του η οποία λέει ότι υπήρξε μόνο μία φορά σωματικά βίαιος απέναντί της - αφού ανακάλυψε ότι τον είχε απατήσει με έναν άνδρα από τη δουλειά της.

Πρόσθεσε: «Πέρασα όλα αυτά τα χρόνια μαζί του, αλλά δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που έχει ζήσει με κάποιον όλη του τη ζωή χωρίς να τον γνωρίζει πραγματικά».

Χθες, ήταν η σειρά της κόρης του Πελικό-μιας άλλης γυναίκας που πέρασε μια ζωή μαζί του χωρίς να διακρίνει τη σκοτεινή πλευρά του. Η κ. Darian, η οποία έχει γράψει απομνημονεύματα με τίτλο «Δεν τον αποκαλώ πια μπαμπά» και είναι πλέον ακτιβίστρια κατά του βιασμού, έκλαιγε με λυγμούς καθώς θυμόταν τον άνδρα που κάποτε λάτρευε: «Αγαπούσα την εικόνα του άνδρα που νόμιζα ότι ήταν. Ήταν ένας στοργικός μπαμπάς. Ποτέ δεν υπήρξε ένα ακατάλληλο βλέμμα ή χειρονομία. Αυτό έπεσε πάνω μου σαν κατακλυσμός. Δεν εύχομαι αυτόν τον πόνο σε κανέναν».

Απευθυνόμενη στον δικαστή, πρόσθεσε: «Πώς μπορεί ένα άτομο σαν εμένα να γίνει καλύτερα; Πώς μπορείς ποτέ να γίνεις καλύτερα όταν ξέρεις ότι ο πατέρας σου είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό»;

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε με καταρρακτώδη βροχή και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό


Ποια είναι η Αλίνα Καμπάεβα: Aπό πρωταθλήτρια της ρυθμικής, ερωμένη του Πούτιν και αυστηρή προπονήτρια


ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» έγιναν 100 και ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές - Ετοιμάζουν και πρόταση μομφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr