Η Κάμαλα Χάρις θα νικήσει τον Τραμπ προβλέπει ο «προφήτης» των εκλογών, Άλαν Λίχτμαν

Η Κάμαλα Χάρις θα νικήσει τον Τραμπ προβλέπει ο «προφήτης» των εκλογών, Άλαν Λίχτμαν

Σε εννέα από τις δέκα τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει πέσει «μέσα»

kamala_harris
Η Κάμαλα Χάρις θα διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου νικώντας τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, υποστηρίζει ο Αμερικανός «προφήτης» Άλαν Λίχτμαν, που προβλέπει να επιτυχία τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως αναφέρουν το CNN και οι New York Times, o Λίχτμαν είχε προβλέψει το σωστό αποτέλεσμα σε εννέα από τις δέκα εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του.

usa-elections


Κλείσιμο
Οι Δημοκρατικοί θα παραμείνουν στον Λευκό Οίκο και η Κάμαλα Χάρις θα είναι η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει ο Λίχτμαν σε βίντεο που ανέβει στα social media υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η δική του πρόβλεψη γι' αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Οι προβλέψεις του βασίζονται σε ένα ιστορικό μοντέλο δεικτών που έχει βαφτίσει ως «Κλειδιά στην πορεία προς τον Λευκό Οίκο».

Το μοναδικό αυτό σύστημα, που ανέπτυξε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μαζί με τον Ρώσο γεωφυσικό Βλαντιμίρ Κέιλις -Μπορόκ, αναλύει την πολιτική σκηνή υπό το πρίσμα 13 αληθινών-ψευδών δηλώσεων που επικεντρώνονται στο κόμμα του νυν Αμερικανού προέδρου.

Εάν έξι ή περισσότερες από τις δηλώσεις είναι ψευδείς, τότε ο αντίπαλος του νυν ηγέτη των ΗΠΑ, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Τραμπ, προβλέπεται να κερδίσει.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα κατέχει περισσότερες έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από ό,τι παλαιότερα.

Επιπλέον, ο εν ενεργεία υποψήφιος του κόμματος δεν είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει επίσης σημαντική καμπάνια τρίτων ή ανεξάρτητων υποψηφίων για την προεδρία.
Σημειώνεται ότι ο πιο σοβαρός ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι αποσύρθηκε από την κούρσα δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει δαγκωτό Τραμπ.

Ο Λίχτμαν ισχυρίζεται ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι ένας δύσκολος τομέας και αυτά τα κλειδιά θα μπορούσαν να γυρίσουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εμπλέκεται βαθιά στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, τον οποίο χαρακτήρισε «ανθρωπιστική καταστροφή δίχως τέλος».

Ωστόσο, ακόμη κι αν αυτά τα δύο κλειδιά της εξωτερικής πολιτικής αποδειχθούν ψευδή, αυτό θα σήμαινε ότι θα υπήρχαν μόνο πέντε αρνητικά κλειδιά, τα οποία δεν θα ήταν αρκετά για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάλυση του Λίχτμαν γυρίζει την πλάτη στους δημοσκόπους, τις στρατηγικές των προεκλογικών εκστρατειών, τα πολιτικά σχέδια και άλλους παράγοντες στους οποίους τείνουν να βασίζονται οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές και αναλυτές. Όμως το σύστημά του έχει αποδειχθεί επαρκές.

Όπως αναφέρει το CNBC, o Αμερικανός καθηγητής ήταν ένας από τους λίγους πολιτικούς αναλυτές που είχε προβλέψει με ακρίβεια πριν από τις εκλογές του 2016 ότι ο Τραμπ θα νικούσε την τότε υποψήφια των Δημοκρατικών για το ύπατο αξίωμα Χίλαρι Κλίντον.

Ωστόσο, το μοντέλο του έδειχνε ότι ο Τραμπ θα κέρδιζε και σε καθαρό αριθμό ψήφων ανά τη χώρα, ενώ τελικά έχασε, εξασφαλίζοντας όμως το Κολέγιο των Εκλεκτόρων με αποτέλεσμα να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Λίχτμαν είχε προβλέψει επίσης με ακρίβεια ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα κέρδιζε τον Τραμπ στην κούρσα του 2020.

Παρά τις άνευ προηγουμένου συνθήκες του προεκλογικού αγώνα του 2024 - συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του Τζο Μπάιντεν από την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών- ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα κλειδιά του θα δώσουν και πάλι ακριβή πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 5ης Νοεμβρίου.

«Τα κλειδιά σίγουρα θα λειτουργήσουν. Είναι ο σταθερός Πολικός Αστέρας των πολιτικών προβλέψεων», σημειώνει στο βίντεό του....το αποτέλεσμα εξαρτάται από εσάς», προσθέτει.
«Πηγαίνετε λοιπόν και ψηφίστε».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έπαιξε ποδοσφαιράκι, έκανε προβλέψεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πήρε εύσημα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Το σκοτεινό παρελθόν του 71χρονου που «χάριζε» τη ναρκωμένη σύζυγο του στη Γαλλία: Βίασε γυναίκα το '90, τον ψάχνουν και για δολοφονία

Ο Σεφερλής εναντίον της ηθοποιού Ζωής Γεράζη: Αποκαλείται «η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς» ενώ εγώ έχω ονοματεπώνυμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης