Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Ο Αλεξάντρ Γκούσεφ, κυβερνήτης της Βορονέζ, επεσήμανε στο Telegram ότι «εκρηκτικά αντικείμενα» πυροδοτήθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Οστορογκόζκι

oukrania-apothiki
Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Κίεβο εκτιμά ότι η αποθήκη αυτή χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις για τη μεταφορά πυρομαχικών και εξοπλισμού στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο Αλεξάντρ Γκούσεφ, κυβερνήτης της Βορονέζ, επεσήμανε στο Telegram ότι «εκρηκτικά αντικείμενα» πυροδοτήθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Οστορογκόζκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, όμως σε μέρος της περιφέρειας κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρύνονται από τις εστίες τους και έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο να κλείνει.

Κλείσιμο


Η ουκρανική πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο Reuters ότι την επιχείρηση διεξήγαγε η SBU, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμη τέσσερις θύλακες ισχυρής φωτιάς στο σημείο, ενώ παρατηρούνται εκρήξεις πυρομαχικών», επεσήμανε.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η αποθήκη βρίσκεται στο χωριό Σολντάτσκοε, το οποίο απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από την κοντινότερη περιοχή που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Στις 8.30 απόψε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη

«Καμπανάκι» από την MI6 και τη CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη - Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Το χρυσό ζευγάρι του στίβου: Χάντερ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ στην κορυφή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης