Τραγωδία στην Ακτή Ελεφαντοστού: 13 νεκροί και 45 τραυματίες σε τροχαίο

Τραγωδία στην Ακτή Ελεφαντοστού: 13 νεκροί και 45 τραυματίες σε τροχαίο

Η σύγκρουση μεταξύ ενός λεωφορείου και ενός βυτιοφόρου προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά

cote_d_ivoire
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι απανθρακώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο βόρειο τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού στο οποίο ενεπλάκησαν ένα επιβατικό λεωφορείο από το Μάλι και ένα βυτιοφόρο.

Το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή γύρω στις 23.00 τοπική ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α3 που συνδέει το Μπουακέ και το Κορχογκό, τις δύο μεγάλες πόλεις στον βορρά της χώρας.

Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ του λεωφορείου και ενός βυτιοφόρου που ήταν υπερφορτωμένο με καύσιμα, το οποίο ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ ο δρόμος είχε στενέψει από ένα φορτηγό με εμπορεύματα, που ήταν σταθμευμένο χωρίς καμία ένδειξη.

Η σύγκρουση μεταξύ του λεωφορείου και του βυτιοφόρου προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά.

Κλείσιμο
Σαράντα πέντε τραυματίες, εκ των οποίων 19 παιδιά, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων Κατιολά και Νιακαρά.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Ακτή Ελεφαντοστού, λόγω της κακής κατάστασης ορισμένων δρόμων και πολλών οχημάτων, καθώς και της μη τήρησης του κώδικά οδικής κυκλοφορίας από οδηγούς.

Κάθε χρόνο 1.000 με 1.500 άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους της Ακτής του Ελεφαντοστού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Με «καυτό» Ιωαννίδη η Ελλάδα 3-0 τη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς - Δείτε τα γκολ

«Καμπανάκι» από την MI6 και τη CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη - Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Το χρυσό ζευγάρι του στίβου: Χάντερ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ στην κορυφή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης