Μέση Ανατολή: Τρεις Ισραηλινοί νεκροί από πυροβολισμούς σε σημείο διέλευσης ανάμεσα στην Ιορδανία και τη Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με τους IDF, ένας ένοπλος πλησίασε τη Γέφυρα Άλενμπι με φορτηγό από την Ιορδανία, βγήκε από το όχημα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις Ισραηλινούς φύλακες

Οι ισραηλινές υπηρεσίες άμεσης δράσης ανακοίνωσαν σήμερα το θάνατο τριών ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε ένα από τα σημεία διέλευσης ανάμεσα στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και την Ιορδανία.

Ο θάνατος τριών Ισραηλινών φυλάκων στο εν λόγω περιστατικό ανακοινώθηκε και από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τον οποίο ένας ένοπλος πλησίασε τη Γέφυρα Άλενμπι με φορτηγό από την Ιορδανία, βγήκε από το όχημα και άνοιξε πυρ.



«Το ιατρικό προσωπικό και οι τραυματιοφορείς του MDA (σ.σ.: Magen David Adom, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) διαπίστωσαν το θάνατο τριών ανδρών ηλικίας περίπου 50 ετών, οι οποίοι έφεραν τραύματα από σφαίρες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες άμεσης δράσης.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε χωριστή ανακοίνωση πως ένας επιτιθέμενος «εξουδετερώθηκε».

Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή υπό ισραηλινό έλεγχο όπου φορτηγά από την Ιορδανία ξεφορτώνουν τα προϊόντα τους προτού αυτά εισέλθουν στη Δυτική Όχθη, εξήγησαν αξιωματούχοι. Το πέρασμα, που είναι επίσης γνωστό ως γέφυρα Βασιλιά Χουσέιν, βρίσκεται περίπου στη μέση του δρόμου μεταξύ του Αμάν και της Ιερουσαλήμ.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, το Ισραήλ έκλεισε και τα τρία χερσαία περάσματά του με την Ιορδανία.

Οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν έρευνα για το επεισόδιο και Ιορδανός αξιωματούχος είπε στο Reuters πως για τον λόγο αυτό «έκλεισαν μέχρι νεοτέρας» τη γέφυρα, η οποία αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση προς τον έξω κόσμο για τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης.

Ιορδανός αξιωματούχος της υπηρεσίας συνόρων δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 Ιορδανοί οδηγοί φορτηγών που ξεφόρτωναν στην περιοχή έχουν κρατούνται από τον ισραηλινό στρατό για να ανακριθούν.

Το Ισραήλ και η Ιορδανία υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία το 1994 και έχουν στενούς δεσμούς στον τομέα της ασφάλειας. Δεκάδες φορτηγά διέρχονται καθημερινά από την Ιορδανία, με προϊόντα από την Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου, με προορισμό τις αγορές στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Ένας σιχαμένος τρομοκράτης σκότωσε εν ψυχρώ τρεις πολίτες μας».

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της Χαμάς, εξήρε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την απάντηση στην επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. «Αναμένουμε πολλές άλλες αντίστοιχες ενέργειες», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του

Νέο βίντεο με τη γυναίκα που μίλησε για τους μετανάστες στην Τήλο - «Άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα» της λέει η δήμαρχος


Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις και επιδόματα στο τέλος του χρόνου - Τα μέτρα για την στήριξη της οικογένειας και των ανέργων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr