Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε να καταβληθούν νέες προσπάθειες για ειρήνευση

Ο καγκελάριος της Γερμανίας δέχεται πιέσεις, αφού τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό υπέστησαν μεγάλη ήττα σε δύο περιφερειακές εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα, εν αντιθέσει με τα φιλικά προς τη Ρωσία κόμματα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να καταβληθούν νέες προσπάθειες για ειρήνευση στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι συμφώνησαν κατά την πρόσφατη συνομιλία τους στην ανάγκη για μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε πώς να φτάσουμε στην ειρήνη από αυτή την κατάσταση του πολέμου, με πιο γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Σολτς μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο Γερμανός καγκελάριος δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό αφού τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό υπέστησαν μεγάλη ήττα σε δύο περιφερειακές εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα κόμματα που επιδιώκουν καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία σημείωσαν κέρδη.

Το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και το νεοϊδρυθέν κόμμα BSW, που τάσσονται κατά της συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία, κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι σκοπεύει να έχει έτοιμο σχέδιο ως τον Νοέμβριο για τη διεξαγωγή δεύτερη διάσκεψης για την ειρήνη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή και εκπρόσωποι από τη Ρωσία.

Τον Ιούνιο είχε διεξαχθεί στην Ελβετία η πρώτη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία με τη συμμετοχή 92 χωρών, χωρίς ωστόσο τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω ένα χρόνο

Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση

Αλέν Ντελόν: Ένα μοναχικό θηρίο - Η σκοτεινή πλευρά του Γάλλου σταρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr