Δυτική Όχθη: Τρεις Ισραηλινοί νεκροί από πυροβολισμούς στα σύνορα με την Ιορδανία

Πλάνα από βίντεο έδειξαν τον δράστη να περπατάει προς τον τερματικό σταθμό και να πυροβολεί τρεις φορές πριν πέσει νεκρός

Τρεις Ισραηλινοί άνδρες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σημείο των συνόρων μεταξύ της Ιορδανίας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών αξιωματούχων από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Όπως αναφέρει το BBC, ένας ένοπλος, που αναγνωρίστηκε από τον ισραηλινό στρατό ως ο Ιορδανός Μάχερ Τζάζι- πλησίασε τη διάβαση της γέφυρας Άλενμπι από την πλευρά της Ιορδανίας με ένα φορτηγό, στη συνέχεια βγήκε και άνοιξε πυρ. Το προσωπικό ασφαλείας «εξουδετέρωσε» τον ένοπλο και οι IDF έλεγξαν το φορτηγό για ενδείξεις εκρηκτικών.

Η Ιορδανία δηλώνει ότι ερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ περιοχή, όπου Ιορδανικά οχήματα εκφορτώνουν αγαθά που εισέρχονται στη Δυτική Όχθη. Το συνοριακό σημείο έχει πλέον κλείσει και από τις δύο πλευρές.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα θύματα ονομάζονταν Γιοχανάν Σκόρι, 61 ετών, Γιούρι Μπιρνμπάουμ, 65 ετών, και Αντριάν Μαρσέλο Ποντζάμτσερ, η ηλικία του οποίου δεν δόθηκε. Οι τρεις άνδρες λέγεται ότι ήταν φρουροί που εργάζονταν στο συνοριακό πέρασμα, αλλά δεν ήταν στρατιωτικοί ή αστυνομικοί.

Το Kan News, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, ανέφερε ότι ο Τζάζι ήταν 39 ετών και εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού.

Πλάνα από βίντεο έδειξαν τον δράστη να περπατάει προς τον τερματικό σταθμό και να πυροβολεί τρεις φορές πριν πέσει νεκρός.

«Για απεχθή τρομοκράτη», μίλησε ο Νετανιάχου - Φυσική απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα χαρακτήρισε η Χαμάς την πράξη

Ένας Ιορδανός συνοριακός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 20 οδηγοί φορτηγών από τη χώρα τους που βρίσκονταν στην περιοχή εκφόρτωσης είχαν συλληφθεί από τον στρατό του Ισραήλ για ανάκριση.

Το πέρασμα της γέφυρας Άλενμπι, γνωστό και ως γέφυρα του βασιλιά Χουσεΐν, βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ του Αμμάν και της Ιερουσαλήμ και είναι το μοναδικό επίσημο σημείο διέλευσης μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας. Είναι επίσης το μοναδικό σημείο εισόδου στη Δυτική Όχθη που δεν περνάει από το Ισραήλ.

Η Ιορδανία και το Ισραήλ διατηρούν δεσμούς ασφαλείας, εμπορίου και διπλωματίας - αν και η Ιορδανία επικρίνει τις ενέργειες του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.

Δεκάδες φορτηγά περνούν καθημερινά από την Ιορδανία για να προμηθεύσουν με αγαθά τις αγορές τόσο της Δυτικής Όχθης όσο και του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ήταν μια «δύσκολη μέρα» και έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Πρόσθεσε: «Ένας απεχθής τρομοκράτης δολοφόνησε εν ψυχρώ τρεις πολίτες μας στη γέφυρα Άλενμπι».

Αξιωματούχοι της Χαμάς δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά τη χαρακτήρισαν «φυσική απάντηση» στον πόλεμο στη Γάζα.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr