Τουλάχιστον επτά νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία - Δείτε βίντεο

Iσραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές εναντίον πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε περιοχή όπου φιλοξενείται κέντρο επιστημονικής έρευνας

syria__bombing
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις σύροι πολίτες, σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην κεντρική Συρία, συμπεριλαμβανομένου κέντρου επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που δημοσιοποίησε ΜΚΟ.

«Ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της περιφέρειας Μασιάφ ανέρχεται σε επτά, από τους οποίους τρεις ήταν πολίτες, συμπεριλαμβανομένου άνδρα και του γιου του που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, και τέσσερις στρατιωτικοί που δεν έχουν αναγνωριστεί», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία η οποία βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Η επίθεση, η οποία τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 15 ανθρώπους, κατέστρεψε κτίρια και κέντρα του στρατού σε περιοχή όπου βρίσκονται κέντρα επιστημονικής έρευνας στη Μασιάφ, όπου «έχουν παρουσία οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και ειδικοί στην ανάπτυξη όπλων», ανέφερε η ΜΚΟ.



Κλείσιμο


Νωρίτερα το το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, ενώ ο διευθυντής του γενικού κρατικού νοσοκομείου της Μασιάφ, ο Φάισαλ Χαϊντάρ, έκανε λόγο για «πέντε νεκρούς και (άλλους) 19 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση».

«Περί τις 23:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από τον βορειοδυτικό Λίβανο, στοχοποιώντας αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων» στην κεντρική Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή του στις συριακές ένοπλες δυνάμεις. «Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέρριψε κάποιους πυραύλους», πρόσθεσε η πηγή αυτή.


ενώ η
 μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές εναντίον πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε περιοχή όπου φιλοξενείται κέντρο επιστημονικής έρευνας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα του καθεστώτος προσπαθεί να αποκρούσει σφοδρή ισραηλινή επίθεση σε τρεις χρόνους εναντίον εγκαταστάσεων» των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Μασιάφ, ανατολικά από τη Χάμα (κεντρικά), όπου «έχουν παρουσία οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και ειδικοί στην ανάπτυξη όπλων», ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.





Η Τεχεράνη, που υποστηρίζει ενεργά τον πρόεδρο Άσαντ, έχει αναπτύξει «στρατιωτικούς συμβούλους» στη Συρία.

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον στόχων στη Συρία κλιμακώθηκαν περαιτέρω μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές αρχές σπανίως σχολιάζουν κατά περίπτωση τις επιδρομές αυτές, όμως έχουν διαμηνύσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψουν στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να επεκτείνει την παρουσία της στη Συρία.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν σκοτώθηκαν στην κεντρική συριακή επαρχία Χομς, σε βομβαρδισμούς αποδοθέντες στο Ισραήλ από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μερικές ημέρες αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε μέλη του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ σε πλήγμα στη Συρία, στα σύνορα με τον Λίβανο, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Τον Απρίλιο, βομβαρδισμός αποδιδόμενος στο Ισραήλ ισοπέδωσε το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, από τους οποίους οι τρεις ήταν ανώτεροι αξιωματικοί. Το Ιράν ανταπέδωσε τον ίδιο μήνα εξαπολύοντας άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, που πάντως καταρρίφθηκαν στην πλειονότητά τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με τη βοήθεια κυρίως δυτικών συμμάχων τους.




Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Για διπλό ρόλο στην έκπτωση Κασσελάκη κατηγορεί τον Νίκο Παππά ο Νίκος Μωραΐτης

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Κύκλωμα εκβιαστών στη Μύκονο: «Άκου προσεκτικά, έχεις και τρία παιδιά» - Απείλησαν γυναίκα να ανακαλέσει την κατάθεσή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης