Η επέλαση της εφαρμογής Strava: Γιατί πολλοί την επιλέγουν αντί του Tinder για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους

Η επέλαση της εφαρμογής Strava: Γιατί πολλοί την επιλέγουν αντί του Tinder για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους

Οι ακόλουθοι των social media στρέφονται σε εφαρμογές με θέμα την ψυχαγωγία και τις εκδρομές στη φύση

young_love_nature
Θραύση κάνει η νέα εφαρμογή Strava που ασχολείται με δραστηριότητας ψυχαγωγίας και εκδρομές στη φύση και τους ακολούθους των social media να την προτιμούν έναντι του Tinder.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η νέα εφαρμογή έχει μεγάλη απήχηση κυρίως στους εργένηδες που είθισται να έχουν περισσότερο ελεύθερο από τους οικογενειάρχες.

Οι εργένηδες που θέλουν να βρουν την αδελφή - ψυχή μέσω του Διαδικτύου ακολούθησαν δύο δρόμους την τελευταία δεκαετία: έμπαιναν σε εφαρμογές γνωριμιών ή γίνονταν φίλοι σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινωνικά μέσα, ευελπιστώντας ότι θα βρουν επιτέλους τον άνδρα/τη γυναίκα της ζωής τους.

Κάποιοι άλλοι όμως βρήκαν έναν τρίτο τρόπο, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Goodreads και το Strava για να γνωρίσουν το έτερον ήμισυ. Ελπίζοντας ότι με τα άτομα που έχουν κοινά χόμπι έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους, τα ζευγάρια που προέκυψαν έδειξαν την τάση της εποχής μας.

Κλείσιμο
Οι λεγόμενες εφαρμογές που ασχολούνται με τα χόμπι των ανθρώπων – και δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το διάβασμα ή η προβολή ταινιών – ενώνουν τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο.

Όλα είναι μέρος ενός ευρύτερου κινήματος, καθώς οι άνθρωποι βαριούνται την «ψηφιακή πλατεία της πόλης» που προσφέρεται στο X αλλά και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Σε μια εποχή που πολλοί εγκαταλείπουν το κοινωνικό δίκτυο X του Μr Tesla, Έλον Μασκ, εξαιτίας της στάσης του για την «ελευθερία του λόγου» (την οποία ορισμένοι θεωρούν ως «ενισχύει το μίσος»), ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Bluesky και το Threads έχουν γίνει ανάρπαστες στους ακολούθους.

Ενώ ορισμένοι ακόλουθοι μεταβαίνουν σε πλατφόρμες τύπου Twitter, άλλοι αναζητούν καταφύγιο σε εφαρμογές που υπόσχονται να τους φέρουν σε επαφή με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Η Strava έχει δει τον αριθμό των χρηστών της να αυξάνεται κατά 20% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών αγοράς «Sensor Tower».

Αυτή η επιτυχία την οδήγησε να προσθέσει ένα ακόμη εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες προκειμένου να διατηρούν επαφή μεταξύ τους, παράλληλα με την διασφάλιση της επαφής τους σε αθλητικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το κοινωνικό δίκτυο Ravelry, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω μιας σειράς τρίτων εφαρμογών απαριθμεί πάνω από εννέα εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, το Goodreads έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια μέλη.

Το Letterboxd, μια εφαρμογή αξιολόγησης ταινιών, όπου μπορείτε να σημειώσετε τις τελευταίες ταινίες που έχετε δει και να τις βαθμολογήσετε, μαζί με άλλους σινεφίλ και τον εκάστοτε ηθοποιό ή σκηνοθέτη, από 1,8 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως που είχε τον Μάρτιο του 2020, φέτος το καλοκαίρι έκανε την έκπληξη αφού οι χρήστες του εκτοξεύτηκαν στα 14 εκατομμύρια αυτό το καλοκαίρι. Η σχετική εφαρμογή αύξησε τη μηνιαία βάση ενεργών ακολούθων της κατά 55% μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με το Sensor Tower.

Παραδόξως, καθώς οι μεγάλες πλατφόρμες προωθούν περισσότερες πληροφορίες μέσω των αλγόριθμων, οι ακόλουθοι μπορούν να εκτίθενται μόνο σε πληροφορίες που θέλουν να δουν, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Τζες Μάντοξ από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.



Ειδήσεις σήμερα:

O διάσημος YouTuber Nikocado Avocado έχασε κρυφά 113 κιλά - Πώς ξεγελούσε επί δύο χρόνια τους φαν του

Του ζήτησε να τη σκοτώσει επειδή ήταν κατάκοιτη και άρρωστη - Τι υποστηρίζει ο 87χρονος Άγγλος που συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης