Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε ένα 14χρονο κορίτσι σε ρωσικό βομβαρδισμό στη Νικόπολη

Για πέμπτη φορά τον Σεπτέμβριο το Κίεβο έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 6 από τα 8 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και δύο από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια επίθεσής τους τη νύχτα σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες.

Οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι από την επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, την πέμπτη αυτόν τον μήνα, δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.



Η Ρωσία εξαπέλυσε εκατοντάδες πυραύλους και drones σε επιθέσεις της στην Ουκρανία τις περασμένες εβδομάδες, ωθώντας το Κίεβο να επαναλάβει στους δυτικούς συμμάχους του την επείγουσα ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα και για δυνατότητα πληγμάτων μεγάλης εμβέλειας για την απόκρουση των ρωσικών επιθέσεων.

Σήμερα, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εναέριους στόχους στην περιφέρεια του Κιέβου, τα συντρίμμια από τους οποίους προκάλεσαν δύο πυρκαγιές σε ανοιχτούς χώρους, που έχουν έκτοτε κατασβεστεί, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

Ο Σέρχι Λίσακ, ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε παράλληλα ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εκεί δύο πυραύλους, επιπλέον ενός αναγνωριστικού μη επανδρωμένου οχήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Νικόπολη, πόλη στην περιφέρειά του, ένα 16χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό.

Ο περιφερειάρχης της Τσερκάσι, επίσης στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, διευκρινίζοντας ότι από τα συντρίμμια προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία έχει έκτοτε κατασβεστεί.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε επτά περιφέρειες σε ένα 24ωρο. Στην ανακοίνωση αυτή δεν διευκρινίζεται σχετικά με την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr