ΗΠΑ: Τραμπ και Χάρις διασταυρώνουν αύριο για πρώτη φορά τα ξίφη τους στο ντιμπέιτ - Πώς θα διεξαχθεί η μονομαχία

ΗΠΑ: Τραμπ και Χάρις διασταυρώνουν αύριο για πρώτη φορά τα ξίφη τους στο ντιμπέιτ - Πώς θα διεξαχθεί η μονομαχία

Στο αυριανό ντιμπέιτ που θα διαρκέσει 90 λεπτά και που θα μεταδοθεί από το δίκτυο ABC News στις 21:00 (τοπική ώρα, περίπου 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) δεν θα υπάρχει κοινό

trump_kamala_xr
Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι δύο μονομάχοι που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, με τους επικοινωνιολόγους να προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν προκειμένου να αλιεύσουν την ψήφο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Καθώς απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο από δυο μήνες ως την αναμέτρησή τους, την 5η Νοεμβρίου, οι δύο μονομάχοι ετοιμάζονται αύριο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στο αυριανό ντιμπέιτ που θα διαρκέσει 90 λεπτά και που θα μεταδοθεί από το δίκτυο ABC News στις 21:00 (τοπική ώρα, περίπου 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) δεν θα υπάρχει κοινό. Επιπλέον, τα μικρόφωνα των δύο υποψηφίων θα είναι κλειστά όταν θα μιλάει ο αντίπαλός τους και θα ανοίγουν όταν θα είναι η σειρά τους. Την ίδια στιγμή, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, θα έχουν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό Sky News, το επιτελείο του Τραμπ τον θέλει να δείχνει χαρούμενος παρά κακός και νταής, σε μία προσπάθεια να μιμηθεί το στιλ του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους New York Times, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθεί μια προσέγγιση αυτοσχεδιασμού στην εκστρατεία του, ακολουθώντας ελάχιστες από τις συμβουλές των βοηθών του.

Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να κρύψει την περιφρόνησή του για την κυρία Χάρις, όπως φοβούνται οι Ρεπουμπλικανοί.

Η Κάμαλα, από την άλλη, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζέι ντι Βανς, πρόσφατα είχε επικριθεί δριμύτατα για τις σεξιστικές του δηλώσεις σχετικά με τις γυναίκες που δεν γνώρισαν την μητρότητα, κάτι που αποτέλεσε αιχμή για την Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- των Sienna College και των New York Times- ο Τραμπ συγκεντρώνει 48% των προθέσεων ψήφου, προηγείται δηλαδή της Χάρις που συγκεντρώνει 47%, με τη διαφορά τους, μια εκατοστιαία μονάδα, να βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,8%).

Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%), επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Παρά το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε νομικούς μπελάδες αυτόν το μήνα, τα ποσοστά του παρέμειναν σταθερά, γεγονός που τον προειδοποιεί ότι ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα με την Κάμαλα ως αντίπαλό του.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι ο Τραμπ να βρεθεί αντιμέτωπος με την Κάμαλα Χάρις, την εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν, που την στηρίζουν όχι μόνο το ζεύγος Ομπάμα, αλλά και πολλοί απογοητευμένοι Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο Ντικ Τσέινι.

Την ίδια ώρα, ο «Mr Tesla» Έλον Μασκ, όπως και πρώην ανεξάρτητος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμαμ Ρόμπερτ Φ. Κέννεντι, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουν τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι Αμερικανοί περιμένουν με κομμένη την ανάσα τον τρόπο αντίδρασης του Τραμπ στην επιθετική - όπως αναμένεται- συμπεριφορά της Κάμαλα Χάρις- στην πρώτη τους τηλεμαχία προκειμένου να τον βγάλει εκτός εαυτού για να τον εκθέσει στα μάτια των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης