Τουρκία: Βρέθηκε DNA του θείου της στα ρούχα της μικρής Ναρίν - Υπόνοιες για συγκάλυψη της τραγικής υπόθεσης

Συγκλονισμένη η χώρα από την υπόθεση - Ύστερα από 19 ημέρες η σορός του κοριτσιού εντοπίστηκε μέσα σε σάκο - Η δολοφονία της άτυχης Σαρίν έγινε με οργανωμένο τρόπο, υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν

Σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας της μικρής Ναρίν στην Τουρκία, το κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό, 19 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για δολοφονία με οργανωμένο τρόπο και τα τουρκικά μέσα μιλούν για «πέπλο» μυστηρίου πάνω από την υπόθεση «δείχνοντας» ότι κάποιος από την οικογένεια ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού.

Σε αυτά, συνηγορούν το γεγονός ότι ο κοινοτάρχης του χωριού και θείος του κοριτσιού του παρέδωσε τη σορό του μικρού κοριτσιού μέσα σε ένα σάκο και αυτός το μετέφερε στο ρέμα. Για αυτό και ο θείος του κοριτσιού ήταν το πρώτο άτομο που συνελήφθη ως ύποπτο για την εξαφάνιση της Ναρίν και σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είχε διαφορές με τον πατέρα του κοριτσιού και αδελφό του και, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το είχε απειλήσει στο παρελθόν. Δεύτερον, βρέθηκαν ίχνη DNA του στα ρούχα του άτυχου κοριτσιού.

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας ήταν τεράστιο τις περασμένες δύο εβδομάδες γράφοντας άρθρα με τίτλους «Πού είναι η Ναρίν;».




Το περίεργο σε αυτή την τραγική ιστορία που συγκλονίζει τη γείτονα είναι ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 24 ατόμων, ανάμεσά τους οι γονείς, ο μεγαλύτερος αδερφός και ο θείος του άτυχου κοριτσιού.

Ακόμη και το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν πήρε θέση στην υπόθεση με τον Τούρκο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί προσωπικά τη δικαστική διαδικασία «για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν την Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει».

Η σορός της Ναρίν βρέθηκε στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

«Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία εξαφανίστηκε στο χωριό Ταβσαντεπέ στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, βρέθηκε από τις ομάδες της χωροφυλακής μας», δήλωσε ο Αλί Γερλικάγια στην πλατφόρμα X.

Το πτώμα της Ναρίν βρέθηκε μέσα σε σάκο, που επέπλεε σε ποτάμι και απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ Μουράτ Ζορλούογλου.




«Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή φορώντας τα ίδια ρούχα με την τελευταία φορά που εθεάθη. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, την έβαλαν σε έναν σάκο μετά τη δολοφονία της. Ο σάκος στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέσα στο ποτάμι, κρυμμένος κάτω από κλαδιά και πέτρες ώστε να μην κινήσει υποψίες», πρόσθεσε.

«Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα, μας πλήγωσε όλους βαθιά», αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X. «Θα παρακολουθώ προσωπικά τη δικαστική διαδικασία για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν την Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει», πρόσθεσε.

Η εξαφάνιση του κοριτσιού στις 21 Αυγούστου όταν έφυγε από το σπίτι για να παρακολουθήσει μία θρησκευτική τελετή. Οι προσπάθειες της έρευνας που έμειναν άκαρπες επί τόσες ημέρες προκάλεσαν αγωνία και συγκίνηση στην Τουρκία.



Επίσης, αρκετοί, ακόμα και διάσημοι, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον τίτλο: «Βρείτε τη Ναρίν».

Εκκλήσεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το βράδυ για τη δολοφονία της Ναρίν έχουν προγραμματιστεί από φεμινιστικές οργανώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Τουρκία. Το φιλοκουρδικό κόμμα Dem κάλεσε επίσης, σε πορεία απόψε στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή, που μας θλίβει όλους, πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός αμερόληπτου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», αντέδρασε το κόμμα με μήνυμά του στην πλατφόρμα X.




Όπως σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η δολοφονία της μικρής Ναρίν και η αποτυχία των αρχών να εντοπίσουν τη σορό της επί 19 ημέρες οδήγησε σε επικρίσεις κινώντας παράλληλα υποψίες για συγκάλυψη της δολοφονίας.

Σημειώνεται ότι, ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ντιγιαρμπακίρ, Γκαλίπ Ενσαριόγλου προκάλεσε χθες αντιδράσεις στα social media όταν δήλωσε, μετά την ανακάλυψη του πτώματος του κοριτσιού, ότι με την οικογένεια Γκουράν έχει φιλική σχέση κι ότι θέλει να αποφύγει πράγματα που θα την βλάψουν περαιτέρω.



«Υπάρχει μια εντολή φίμωσης για την έρευνα. Είμαστε στο τελικό στάδιο της επίλυσής του. Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε ή που ξέρουμε αλλά δεν πρέπει να τα πούμε», τόνισε ο Ενσαριόγλου σε τηλεοπτικά σχόλια με πολλούς να τον επικρίνουν δριμύτατα επειδή φέρεται να πήρε το μέρος της οικογένειας παρά τον ύποπτο ρόλο της στη δολοφονία του άτυχου κοριτσιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Atena»: Σε ετοιμότητα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμύρων

Υπόθεση Πελικό: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται οι άνθρωποι του Κασσελάκη, θα τον ακολουθήσουν στα επόμενα πολιτικά του βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr