Βρετανία: Δίκη-ορόσημο στο Λονδίνο υπέρ παρένθετης μητέρας - Θα βλέπει το παιδί που έδωσε σε ομόφυλο ζευγάρι

Η γυναίκα υποστήριξε πως το ζευγάρι ήθελε να τη διαγράψει από τη ζωή του παιδιού

Μια παρένθετη μητέρα στο Λονδίνο κέρδισε τη δίκη εναντίον του ομόφυλου ζευγαριού για το οποίο δέχτηκε να τους δώσει το παιδί που κυοφορούσε.

Η γυναίκα, που αναφέρεται ως «G» στις νομικές διαδικασίες, ήθελε να βλέπει τακτικά το παιδί, που ονομάστηκε στη νομική διαδικασία «Z». Το ζευγάρι, ένα παντρεμένο ζευγάρι ηλικίας 36 και 43 ετών που αναφέρονται ως «Χ» και «Υ», δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο και πήγαν στα δικαστήρια. Η γυναίκα υποστήριξε πως το ζευγάρι ήθελε να τη διαγράψει από τη ζωή του παιδιού.

Από την πλευρά τους, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι το αγοράκι θα μπερδευτεί αν έβλεπε τη μητέρα του επειδή ζούσε μαζί τους σε μια «οικογένεια χωρίς μητέρα». Την χαρακτήρισαν επίσης, ομοφοβική επειδή επέμενε ότι το αγοράκι την αναγνώριζε ως μητέρα του, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει μια «ανάρμοστη σχέση» και υποστηρίζοντας ότι η τακτική επαφή μαζί της θα του έδινε την εντύπωση ότι το να έχει γονείς του ίδιου φύλου έκανε την οικογένειά του ημιτελή.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη δίκη, οι άνδρες απείλησαν ακόμη ότι θα καλέσουν την αστυνομία όταν εκείνη εμφανίστηκε στο σπίτι τους για να δει τον γιο της σε μια προκαθορισμένη επίσκεψη αλλά της απαγορεύτηκε η πρόσβαση και ακολούθησε ένας «τρομερός καβγάς» παρουσία του μικρού τους γιου.

Ένας παιδοψυχολόγος που κατέθεσε στην υπόθεση είπε ότι οι άνδρες προσπαθούσαν να «σβήσουν τη μητέρα» από την οικογένειά τους, κάτι που όπως εξήγησε, δεν είναι προς το συμφέρον του μικρού αγοριού που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο πατέρες του ήταν φίλοι με την αδερφή της παρένθετης και «ήθελαν απελπισμένα ένα παιδί να συμπληρώσει την οικογένειά τους», οπότε εκείνη συμφώνησε να βοηθήσει.

Οι άνδρες φέρεται να συμφώνησαν ότι θα είχε επαφή με το παιδί μετά τη γέννησή του αλλά η σχέση τους επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Το ζευγάρι ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι τρόμαξαν ότι θα αρνιόταν να τους δώσει το μωρό μετά τη γέννηση. Ωστόσο, το έκανε, αν και η 36χρονη παραδέχτηκε ότι φοβόταν ότι θα την αποκόψουν εντελώς από τη ζωή του παιδιού, φόβοι που αργότερα θα πραγματοποιούνταν.

Αμέσως μετά υπέγραψε να δώσει την ευθύνη για το παιδί στους άνδρες, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει τακτική επαφή με το παιδί, το οποίο ζούσε μόνιμα με τους μπαμπάδες του. Αλλά το γκέι ζευγάρι αρνήθηκε αυτή τη συμφωνία, οδηγώντας σε έντονη διαφωνία μεταξύ τους. Πάντως, η «G» είχε καταγράψει κρυφά τον καβγά τους.

Έτσι, τα βρετανικά δικαστήρια αποφάνθηκαν υπέρ της παρένθετης μητέρας. Η δικαστής Theis διέταξε το παιδί να ζει με το ζευγάρι αλλά η μητέρα μπορούσε να περνάει χρόνο μαζί του. «Ο Ζ ευδοκιμεί σαφώς στη φροντίδα του Χ και του Υ. Αυτό δεν είναι θέμα και η G δεν πρότεινε ποτέ να μην ζήσει μαζί τους, γιατί ο Ζ έχει ασφάλεια. Όμως, ο Ζ έχει δει την G πρόσφατα και εξέφρασε την επιθυμία να την ξαναδεί».

Η κ. Theis πρόσθεσε: «Ελπίζω τώρα που ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις, τα μέρη θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στο σημαντικό ζήτημα στην παρούσα υπόθεση, δηλαδή να λάβουν μέτρα για την αναζήτηση κατάλληλης θεραπείας και υποστήριξης με στόχο την επιδιόρθωση των σχέσεών τους , καθώς το μόνο πράγμα που ενώνει όλους τους ενήλικες είναι η διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών ευημερίας του Ζ.

«Αυτή είναι τώρα η ευκαιρία για καθένα από αυτά να αποδείξει στον Z ότι μπορούν να συνεργαστούν και ο καθένας να παίξει τον ρόλο του για να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθεί αυτό»

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Atena»: Σε ετοιμότητα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμύρων

Υπόθεση Πελικό: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται οι άνθρωποι του Κασσελάκη, θα τον ακολουθήσουν στα επόμενα πολιτικά του βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr