Γαλλία - Ψυχολόγος «καίει» τον Πελικό: Είχε πει ότι, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ομαδικοί βιασμοί, θα συνέχιζε!

Γαλλία - Ψυχολόγος «καίει» τον Πελικό: Είχε πει ότι, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ομαδικοί βιασμοί, θα συνέχιζε!

Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, είπε στην ψυχολόγο - Υποστήριζε πως αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο, «αν δεν είχαν αποκαλυφθεί όλα αυτά»

pelicot
Αμετανόητος εμφανίζεται ο Ντομινίκ Πελικό ο οποίος δικάζεται για τις αποτρόπαιες πράξεις βιασμού της συζύγου του, Ζιζέλ, ναρκώνοντάς τη για να την κακοποιούν σεξουαλικά άγνωστοι τους οποίους προσκαλούσε σπίτι εν αγνοία της. Η φρικιαστική δράση του εκτείνεται από το 2011 έως και το 2020 όταν και αποκαλύφθηκε.

Ο κύριος κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Πελικό, απαλλάχθηκε από την ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα επικαλούμενος ασθένεια. Εμφανίστηκε πολύ αδύναμος όταν μπήκε στην αίθουσα, στηριζόμενος στο μπαστούνι του και στο παράθυρο. Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ψυχολόγος της φυλακής, τονίζοντας πως ο Ντομινίκ Πελικό είναι μία διχασμένη προσωπικότητα, δίχως ενσυναίσθηση και κληρονομώντας την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του ο οποίος είχε περιγραφεί ως βίαιος και κακοποιητικός. Αποκάλυψε, επίσης, πως ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό, θα συνεχιζόταν, αν δεν είχε συλληφθεί.

Η ψυχολόγος Μαριάν Ντουτέ ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος διαμαρτυρόταν για τη σύλληψή του και έκανε παράπονα πως η υπόθεση εναντίον του κατέστρεψε τη ζωή του και πως αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο, «αν δεν είχαν αποκαλυφθεί όλα αυτά».

Woman describes horror of learning husband drugged her so dozens of men could rape her | BBC News
Κλείσιμο


«Ισχυρίζεται πως όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν, αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτή η ποινική υπόθεση εναντίον του, του έχει καταστρέψει τη ζωή» δήλωσε η ψυχολόγος, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος της είπε ότι «η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι». Όσον αφορά στους βιασμούς από αγνώστους, ο Ντομινίκ Πελικό δήλωσε στην ψυχολόγο: «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος».

Παράλληλα, εξήγησε πως ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο. Όπως της είπε: «Έμπαινα στο διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε ιστοσελίδες που πρόσφεραν ανταλλαγές συζύγων».

«Κληρονόμησε την προσωπικότητα του πατέρα του»

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος ανέφερε το δικαστήριο διάφορα σημαντικά γεγονότα στην ανατροφή του Πελικό, εξηγώντας ότι ο ίδιος αποκάλυψε σε μια μακροσκελή συνέντευξη που της έδωσε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι βιάστηκε από μια νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο, όταν ήταν μόλις 9 ετών.

Παράλληλα, ο πατέρας τού Ντομινίκ Πελικό, Ντένις, φέρεται να ήταν ένας μοχθηρός και βίαιος άνδρας που έστελνε τον γιο του να δουλέψει από την ηλικία των 14 ετών και έπαιρνε το 80% του μισθού του. Οι γονείς του φιλοξένησαν επίσης ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο ο Ντένις φέρεται να κακοποιούσε.

French man on trial accused of drugging wife and inviting strangers to rape her


Η ψυχολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Πελικό είχε κληρονομήσει την προσωπικότητα του πατέρα του, δηλαδή θυμωμένος, πεισματάρης και παρορμητικός. Όπως είπε: «Ο Ντομινίκ Πελικό προέρχεται από μια προβληματική οικογένεια, στην οποία τα μικρά παιδιά κακοποιούνταν. Ο Πελικό έχει μια προσωπικότητα με δύο όψεις: είναι πατριάρχης, αλλά είναι επίσης ανεύθυνος και χειριστικός. Πίσω από κλειστές πόρτες δεν σέβεται τα όρια. Έχει μια διχασμένη προσωπικότητα ανάμεσα στο πρόσωπο που θέλει να είναι και στο πρόσωπο που είναι. Δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση, αλλά δεν είναι αναληθής στις εκδηλώσεις αγάπης προς τη σύζυγό του» κατέληξε.

Σημειώνεται πως οι αποκαλύψεις έγιναν ενώπιον των δύο γιων του, Ντέιβιντ και Φλόριαν, ​​οι οποίοι επίσης βρέθηκαν στην αίθουσα για να καταθέσουν εναντίον του πατέρα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Atena»: Σε ετοιμότητα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμύρων

Υπόθεση Πελικό: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται οι άνθρωποι του Κασσελάκη, θα τον ακολουθήσουν στα επόμενα πολιτικά του βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης