Καναδάς: Πρώην μεγιστάνας της μόδας καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών

Καναδάς: Πρώην μεγιστάνας της μόδας καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών

Μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του βρισκόταν και μια ανήλικη κοπέλα

nygard-0
Ο πρώην μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Τορόντο σε κάθειρξη 11 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τεσσάρων γυναικών.

«Ο Πίτερ Νάιγκαρντ είναι ένα σεξουαλικό "αρπακτικό"», δήλωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόμπερτ Γκολντστάιν, σχολιάζοντας ότι «χρησιμοποίησε τον πλούτο και την εξουσία του για να διαπράξει τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις».

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή τουλάχιστον 15 ετών κάθειρξης στον Καναδοφινλανδό πρώην επιχειρηματία. Ο Νάιγκαρντ, που είναι 83 ετών σήμερα, παραμένει φυλακισμένος από το 2020, όταν συνελήφθη. Οι συνήγοροί του έκαναν έκκληση να του επιβληθεί ποινή 6 ετών, επικαλούμενοι την προχωρημένη ηλικία του και την κακή κατάσταση της υγείας του.

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής υπογράμμισε «τη βία και τον εξευτελισμό» αλλά και τις «απάτες» που χρησιμοποίησε ο Νάιγκαρντ για να οδηγήσει τα θύματά του στο διαμέρισμά του.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση της ποινής έγινε σχεδόν έναν χρόνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών και μιας ανήλικης (16 ετών) μεταξύ 1988-2005. Ο ίδιος, δήλωνε αθώος. Επί πολλές εβδομάδες, τα θύματά του κατέθεταν ότι «παγιδεύτηκαν» από τον Νάιγκαρντ και βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ένα κρεβάτι και ένα μπαρ, όμως η πόρτα δεν είχε χερούλι και άνοιγε με κωδικό.

Η δίκη αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο ήταν η πρώτη μιας σειράς άλλων που περιμένουν τον Νάιγκαρντ, τον πρώην «γκουρού της μόδας» του Χόλιγουντ, που ταξίδευε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του –που έφερε το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα– και οργάνωνε πολυτελή πάρτι στις επαύλεις του στο Λος Άντζελες και τις Μπαχάμες.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, πλημμύρες και άνεμοι έως και 9 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Υπόθεση Πελικό: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση

Λούκας Χραντέτσκι: Αυτή είναι η πιο ταλαντούχα Εθνική Ελλάδας που έχω αντιμετωπίσει - Ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας στη Λεβερκούζεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης