Τέσσερις Κορεάτες και Ιταλοί ορειβάτες εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Λευκό Όρος

Τέσσερις Κορεάτες και Ιταλοί ορειβάτες εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Λευκό Όρος

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο - Από το Σάββατο δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τους ορειβάτες

5-95-fotky-1-80-1224x816

Γάλλοι διασώστες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή για να συνεχίσουν τις έρευνες για τους τέσσερις Κορεάτες και Ιταλούς ορειβάτες που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στο Λευκό Όρος επί τρεις μέρες μετά την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν.

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο (Τρίτη)» ανέφερε το PGHM, τμήμα της γαλλικής αστυνομίας, που εξειδικεύεται στην έρευνα και τη διάσωση, στην περιοχή του Σαμονί, διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν σήμερα να διεξαχθούν επιχειρήσεις έρευνας.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα παράθυρο ήπιων καιρικών συνθηκών αύριο (Τρίτη) και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες, χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικολά Ζικλέρ, υποδιοικητής του PGHM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απολύτως εφικτό να επιβιώσει κανείς περισσότερες από τρεις ημέρες, αν μπορεί να προστατευτεί από τον άνεμο και το κρύο».

Από το Σάββατο δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τους ορειβάτες.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το PGHM ειδοποιήθηκε για «τρεις ομάδες ορειβατών που βρίσκονταν σε κίνδυνο όχι μακριά από την κορυφή του Λευκού Όρους σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες».

Δύο Κορεάτες μπόρεσαν να απομακρυνθούν το πρωί της Κυριακής, με την υποστήριξη σημαντικών μέσων, σε υψόμετρο 4.100 μέτρων, όχι μακριά από το πέρασμα Μπρέβνα.

Όμως η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών κατέστησε αδύνατη την επιχείρηση για τις δύο άλλες ομάδες που αναζητούνταν, δύο άλλους Κορεάτες και δύο Ιταλούς.

Ένας αξιωματούχος της διοίκησης του PGHM είπε στην περιφερειακή εφημερίδα Le Dauphiné Libéré ότι ήταν δυνατό να «εντοπίσει και να μιλήσει για λίγη ώρα στο τηλέφωνο με τους δύο Ιταλούς που βρίσκονταν στη βόρεια όψη του Λευκού Όρους σε υψόμετρο 4.600 μέτρων», πριν η συνομιλία διακοπεί.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές μάζεψαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Apple: Aποκαλυπτήρια για το iPhone 16 - Δείτε live την παρουσίαση

Γαλλία - Ψυχολόγος «καίει» τον Πελικό: Είχε πει ότι, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ομαδικοί βιασμοί, θα συνέχιζε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης