ΟΗΕ: Υποστηρίζω πλήρως τον Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του για το Κυπριακό, λέει ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

ΟΗΕ: Υποστηρίζω πλήρως τον Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του για το Κυπριακό, λέει ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Εξέφρασε την ελπίδα του για θετικό αποτέλεσμα - Η πιθανή τελική ημερομηνία για την τριμερή

kipros
Την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να βρεθεί πεδίο συνεννόησης μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (PGA) για την 78η Σύνοδο, κ. Ντένις Φράνσις, απαντώντας σε ερώτηση του Aθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ανταποκριτές.

«Σίγουρα ελπίζω σε θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται όπως γνωρίζετε, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από το 1974. Υποστηρίζω πλήρως τον Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του και στις Καλές Υπηρεσίες, να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η Γενική Συνέλευση έχει λάβει προηγούμενες αποφάσεις, όπως γνωρίζετε. Ίσως, λοιπόν, αυτή τη φορά να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές τριμερής συνάντηση δεν αναμένεται να γίνει πριν τον Οκτώβριο στην Νέα Υόρκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πιθανή τελική ημερομηνία για την τριμερή θα κριθεί μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο Αντόνιο Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες ξεχωριστά στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Φρίκη τα όσα υποστήριξε ο Πελικό - «Αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι βιασμοί θα συνέχιζα»

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μέλος της συμμορίας των εκβιαστών «εισπράττει» από καταστηματάρχη στη Μύκονο

Κοζάνη: Αγωνία για τον 78χρονο που αγνοείται στην Κωνσταντινούπολη - Σε ποιον μίλησε πριν εξαφανιστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης