Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 60 τραυματίες σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 60 τραυματίες σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Γάζα

Χτυπήσαμε τρομοκράτες της Χαμάς που είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των στρατευμάτων μας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός - Πήραν φωτιά 20 σκηνές

gaza
Η πολιτική προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην ανακηρυγμένη ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι, στη Χαν Γιούνις (νότια), ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν από την πλευρά τους πως έπληξαν «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για τουλάχιστον «40 μάρτυρες και 60 τραυματίες» στο πλήγμα αυτό.

Σύμφωνα με εκτοπισμένους στον καταυλισμό, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι στον βομβαρδισμό του καταυλισμού, γεμάτου ανθρώπους που έφυγαν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες σε άλλους τομείς του θυλάκου.

Νωρίτερα παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς είχαν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως τα θύματα από τον βομβαρδισμό που στοχοποίησε σκηνές σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις ήταν τουλάχιστον 14.

Κλείσιμο
Η IAF χτύπησε μέλη της Χαμάς καθώς δρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου τρομοκρατών που είναι ενσωματωμένο σε μια καθορισμένη ανθρωπιστική περιοχή του Χαν Γιουνίς, ανακοίνωσε το IDF τα ξημερώματα της Τρίτης.



Οι «τρομοκράτες», που δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί από τον ισραηλινό στρατό, είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των στρατευμάτων του Ισραήλ και του κράτους του Ισραήλ, δήλωσε το IDF.



Πριν από το χτύπημα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν πολυάριθμα μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου πρόκλησης βλάβης αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ακριβών πυρομαχικών, εναέριας επιτήρησης και πρόσθετων μέσων.



Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκανε γνωστό πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ οι πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως και εννέα μέτρων.

Ασθενοφόρα διακομίζουν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο και επιστρέφουν, ενώ εξακολουθούν να ακούγονται ισραηλινά μαχητικά που πετούν στην περιοχή, σύμφωνα με ανθρώπους που ζουν στον καταυλισμό.

Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας έχει εκτοπιστεί εξαναγκαστικά, κάποιες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να φύγουν δέκα ή περισσότερες φορές, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στον θύλακο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο πόλεμος ξέσπασε με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη στα πιο πρόσφατα επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 97 παραμένουν όμηροι των μαχητών του παλαιστινιακού κινήματος, ωστόσο 33 από αυτούς έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στον μικρό παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο έχουν στοιχίσει τη ζωή ως τώρα σε τουλάχιστον 40.988 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες μετά το μεσημέρι, κι έχουν προκαλέσει μείζονα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.



Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης