Τυφώνας Γιάγκι: Η στιγμή που καταρρέει γέφυρα στο Βιετνάμ και οχήματα πέφτουν στο νερό

63 νεκροί, 40 αγνοούμενοι και 752 τραυματίες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε το φαινόμενο

Μια πολυσύχναστη γέφυρα στο βόρειο Βιετνάμ κατέρρευσε μετά το χτύπημα του τυφώνα Γιάγκι, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 60 ανθρώπους από το περασμένο Σάββατο.

Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνουν τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας Phong Chau εχθές, Δευτέρα. Πολλά οχήματα που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, όταν κόπηκε στα δύο, έπεσαν στο νερό και 13 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με το BBC.


Το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι από το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 63 άνθρωποι, ενώ άλλοι 40 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό των θυμάτων, που έκανε λόγο για 59 νεκρούς.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας αυτός —ο ισχυρότερος που έπληξε την Ασία φέτος, σύμφωνα με μετεωρολόγους— είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμη 752 άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές του Βιετνάμ που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.



Η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Βιετνάμ τα τελευταία 30 χρόνια έχει προκαλέσει επίσης τεράστιες υλικές καταστροφές και έχει αφήσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς ρεύμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, η φωνή του Darth Vader του Star Wars

Πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο Κασσελάκης, λέει η Νίνα Κασιμάτη - Να εκλέξουμε μαζί πρόεδρο και νέα Κεντρική Επιτροπή

Ξανά στην Ελλάδα για διακοπές η Κλόντια Σίφερ - Αυτή τη φορά «εξερεύνησε» την Κορώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr