Ρωσία: Στην περιφέρεια της Μόσχας έφτασαν τα ουκρανικά drones - Νεκρή μια 46χρονη γυναίκα

H ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε συνολικά 144 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας - Θα προσφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς, λέει η Ζαχάροβα

Μία 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται» ο θάνατος ενός παιδιού, τον οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

«Μια γυναίκα 46 ετών σκοτώθηκε. Είχε αναφερθεί νωρίτερα πως σκοτώθηκε ένα παιδί 9 ετών, όμως η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ένα τραυματία μεταξύ των αμάχων.



Τα αεροδρόμια της Μόσχας Ντομοντέντοβο, Ζουκόφσκι και Βνούκοβο λειτουργούν και πάλι ομαλά, αφού είχαν αναστείλει σήμερα τις πτήσεις έπειτα από ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε μέσω του Telegram η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της περασμένης νύκτας η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε συνολικά 144 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 20 από τα οποία πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εξαιτίας της επίθεσης αυτής δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο διεθνές αεροδρόμιο του Καζάν, δυτικά της Μόσχας.



«Εβδομήντα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ (...) 14 πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, 13 πάνω από την περιφέρεια της Τούλα, οκτώ πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ, επτά πάνω από την περιφέρεια της Καλούγκα, πέντε πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ, τέσσερα πάνω από την περιφέρεια του Λιπέτσκ και ένα πάνω από την περιφέρεια του Ορέλ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συνομιλίες με το Κίεβο μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το ρωσικό έδαφος, δήλωσε εξάλλου σήμερα ο Σεργκέι Σοϊγκού, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.




Ζαχάροβα: Θα προσφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς για τα πλήγματα με drones


Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε στρατηγικά γυμνάσια που εκτείνονται στον Ειρηνικό και τον Αρκτικό (Βόρειο Παγωμένο) Ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο, τη Βαλτική και την Κασπία Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν περισσότερα από 400 πλοία και υποβρύχια και 90.000 προσωπικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Εξάλλου η Ρωσία θα προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς μετά τη μαζική επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Μόσχας και της δυτικής Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε πως τα πλήγματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποτελούν «παράνομη τρομοκρατική ενέργεια».

Επίσης ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, πως εκπρόσωποι των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα συζητήσουν πρωτοβουλίες για την Ουκρανία στη διάρκεια συνάντησής τους για την ασφάλεια που αρχίζει σήμερα.

Η συνάντηση διεξάγεται στη Ρωσία από τις 10 ως τις 12 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Σοϊγκού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την επίθεσή της στην περιφέρεια του Κουρσκ, η Ουκρανία ήθελε να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων από τον Ντονμπάς, αλλά «έχουμε αρκετές δυνάμεις και συνεχίζουμε την επίθεσή μας».

Ο Σοϊγκού πρόσθεσε πως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σχεδόν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ντονμπάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης


Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr