Ελβετία: Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν που καταδικάστηκε για βιασμό

Η ελβετική δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει πρωτοδίκως αλλά βρέθηκε ένοχος στο εφετείο

Ο ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό στην Ελβετία για βιασμό και σεξουαλικό καταναγκασμό σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, το ένα εκ των οποίων χωρίς αναστολή, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Γενεύης. Η ελβετική δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει πρωτοδίκως.

Το ποινικό εφετείο ακυρώνει την δικαστική απόφαση της 24ης Μαΐου 2023 και κρίνει τον Ταρίκ Ραμαντάν ένοχο για βιασμό και σεξουαλικό καταναγκασμό για το σύνολο σχεδόν των καταγγελθέντων γεγονότων, ανακοίνωσε το δικαστήριο της Γενεύης που καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε τριετή ποινή στέρησης της ελευθερίας χωρίς αναστολή για το ένα έτος.

Ο Ταρίκ Ραμαντάν, χαρισματική και αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία του ευρωπαϊκού ισλάμ, αρνείται τις κατηγορίες και ζήτησε την απαλλαγή του.

Η μηνύτρια, που έχει ασπασθεί το ισλάμ, με την επωνυμία Μπριζίτ για την προστασία της από απειλές, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Ταρίκ Ραμαντάν την υπέβαλε σε βίαιες σεξουαλικές πράξεις συνοδευόμενες από χτυπήματα και ύβρεις στο δωμάτιο ξενοδοχείου της Γενεύης όπου διέμενε την νύκτα της 28ης Οκτωβρίου 2008.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης


Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr