Κάμαλα Χάρις: Προετοιμάζεται για το ντιμπέιτ με αντίπαλο συνεργάτη της Κλίντον που υποδύεται τον Τραμπ - Ποιος είναι ο Φίλιπ Ρέινς

Ποιος είναι ο Φίλιπ Ρέινς  που φόρεσε πορτοκαλί περούκα και παπούτσια-πλατφόρμες για να θυμίζει Τραμπ - Στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος το ντιμπέιτ 

Υπό τον φόβο την απειρίας της Κάμαλα Χάρις σε ντιμπέιτ, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει πρόβες για να είναι πανέτοιμη σήμερα (4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος) όταν θα βρεθεί απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρεπουμπλικανό τέως πρόεδρο που θέλει να διαβεί εκ νέου το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η 59χρονη Κάμαλα έκανε την τελευταία εβδομάδα σκληρή «προπόνηση» με συνεχείς πρόβες για την σημερινή τηλεμαχία.



Κατά τα δημοσιεύματα η υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία από την περασμένη Πέμπτη έχει αποσυρθεί σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Πίτσμπουργκ, έκανε δύο πρόβες την ημέρα, με την βοήθεια του έμπιστου συνεργάτη σε θέματα πολιτικής της Χίλαρι Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς.

Στο ξενοδοχείο αυτό οι στενότεροι σύμβουλοί της την προετοιμάζουν για το τρόπο διεξαγωγής της σημερινής τηλεμαχίας, όπως για παράδειγμα, ότι οι υποψήφιοι θα έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση των δύο δημοσιογράφων του αμερικανικού δικτύου που έχουν αναλάβει την... ανάκρισή των δύο μονομάχων καθώς και ότι τα μικρόφωνα θα κλείνουν για όποινο δεν είναι η σειρά του να μιλήσει.

Ο Ρέινς έχει αναλάβει να βοηθήσει την Κάμαλα Χάρις να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ που μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να γίνει θρασύτατος και αθυρόστομος.

Για να μπει, δε, στο πετσί του ρόλου, ο επί χρόνια σύμβουλος της πρώην «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ εμφανιζόταν απέναντί στην Χάρις ως... σωσίας του Τραμπ. Φορούσε, δηλαδή, μια πορτοκαλί περούκα και πλατφόρμες που έχουν ύψος σχεδόν οκτώ εκατοστά και καθόταν απέναντί στην Κάμαλα ανταλλάσσοντας ερωτοαπαντήσεις. Στόχος της προετοιμασίες ήταν η Χάρις να μην νιώσει έκπληξη στη σκηνή όταν θα βρει απέναντί της τον πανύψηλο Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της



Η εφημερίδα Daily Mail, που επικαλείται πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας, γράφει ότι ο Τραμπ θα αναφερθεί κυρίως σε πολιτικά θέματα ωστόσο η Κάμαλα ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στις προσβολές του Τραμπ λέγοντας ότι ψεύδεται. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε κανείς να μην περιμένει την αλήθεια από αυτόν», είπε η πηγή.

Το σχέδιο της εκλεκτής του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι να καταστήσει σαφές στους Αμερικανούς τηλεθεατές ότι ο Τραμπ παλεύει για τον εαυτό του αλλά όχι για τον αμερικανικό λαό.

Από την πλευρά της, η ίδια θα επιχειρήσει μιλώντας με αυτοπεποίθηση να τον... χτυπήσει στο πιο ευαίσθητο σημείο του. Απευθυνόμενη στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να πει με αυτοπεποίθηση ότι καταλαβαίνει απόλυτα την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 79χρονος Τραμπ, ο γηραιότερος πλέον υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ (μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν).

Το σχέδιο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να τονίσει ότι δεν χρειάστηκε να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει την Δημοκρατική αντίπαλό του, Κάμαλα Χάρις.

«Μπορείς να μπεις στη συνέντευξη με όποια στρατηγική θέλεις. Αλλά πρέπει να ελλίσσεσαι καθώς εξελίσσεται η συζήτηση», δήλωσε ο Τραμπ στο συντηρητικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Fox News.

Ο ίδιος επικαλέστηκε μάλιστα την τακτική που ακολουθεί ο παλαίμαχος πυγμάχος Μάικ Τάισον: «Όλοι έχουν ένα σχέδιο μέχρι να τους χτυπήσουν... στο πρόσωπο. Δεν μπαίνεις όμως στη μονομαχία χωρίς στρατηγική».

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της Μελάνια Τραμπ έχει ήδη προεξοφλήσει ότι δεν θα είναι ο νικητής του σημερινού ντιμπέιτ δηλώνοντας χθες ότι το δίκτυο ABC News θα του φερθεί «άδικα». Δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι οι ιθύνοντες του καναλιού «Θα δώσουν στην Χάρις τις ερωτήσεις εκ των προτέρων».

Ποιος είναι ο Φίλιπ Ρέινς

Ο 54χρονος Ρέινς από τη Νέα Υόρκη είχε υποδυθεί τον Τραμπ και όταν η Χίλαρι Κλίντον ετοιμαζόνταν για τα ντιμπέιτ που είχε με αντίπαλο τον Τραμπ στις εκλογές του 2016.

Απόφοιτος του Columbia University και πολιτικός αναλυτής ο Ρέινς έχει περάσει δύο δεκαετίες στο πλευρό της Κλίναν και υπήρξε από τους πιο πιστούς συνεργάτες της Δημοκρατικής πολιτικού.



Μιλώντας για την εμπειρία του ως «Τραμπ» ο Ρέινς είχε αποκαλύψει ότι «παρακολούθησα 15 ντιμπέιτ και διαλόγους του Τραμπ σε προκριματικά συνέδρια των Ρεπουμπλικάνων. Την πρώτη φορά παρακολούθησα ολόκληρο το ντιμπέιτ, τη δεύτερη επικεντρωνόμουν στους τσακωμούς του και την τρίτη έκλεινα τον ήχο για να εστιάσω στην γλώσσα του σώματός του»

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σεφερλής απάντησε ξανά με βίντεο του Σεργουλόπουλου που σατίριζε τον Σαντικάι: Αυτό το μικρό παιδί δεν στενοχωριόταν τότε;

Τι κερδίζουν οι τρίτεκνοι με τα μέτρα της ΔΕΘ - Αλλάζουν τα κριτήρια για τα επιδόματα που αυξάνονται

Βίντεο: «Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, θα το κάνεις» - Επεισοδιακή σύλληψη παίχτη του NFL μετά από αστυνομικό έλεγχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr