Γερμανία: Για έξι μήνες το καθεστώς ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορά της

Γερμανία: Για έξι μήνες το καθεστώς ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορά της

Έτσι απαντά η κυβέρνηση Σολτς στην παράτυπη μετανάστευση και την απειλή της χώρας από τους εξτρεμιστές

germany_synora
Στροφή 90 μοιρών κάνει η κυβέρνηση Σολτς στο μεταναστευτικό με την επιβολή προσωρινών ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία του κοινού από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Η Φέιζερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για μια δέσμη μέτρων ασφαλείας για τα οποία θα ενημερώσει και την Κομισιόν.

Οι έλεγχοι θα τεθούν σε ισχύ λίαν συντόμως - στις 16 Σεπτεμβρίου - και θα έχουν διάρκεια αρχικά έξι μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση Σολτς είναι σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) για τρόπους περιορισμού της μετανάστευσης, λόγω της έντονης ανησυχίας των πολιτών και μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι από Σύρο τον περασμένο μήνα στο Ζόλινγκεν.

Την περασμένη εβδομάδα, το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD κέρδισε τις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία και ήρθε δεύτερο στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Σημειώνεται ότι, οι Σοσιαλδημοκράτες της Φέιζερ αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες εκλογές στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σε δύο εβδομάδες (22 Σεπτεμβρίου), όπου το κόμμα κυβερνά σε συνασπισμό με τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες.

Η Γερμανία μοιράζεται χερσαία σύνορα μήκους άνω των 3.700 χιλιομέτρων με τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε πέρυσι αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορά του με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία ως απάντηση στην κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται για πρώτη φορά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ατμομηχανής της Ευρωζώνης ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις Βρυξέλλες για τη θέσπιση συνοριακών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία για περίοδο έξι μηνών, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Οι έλεγχοι θα προστεθούν στους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και την Ελβετία.

«Ενισχύουμε την εσωτερική μας ασφάλεια μέσω συγκεκριμένης δράσης και συνεχίζουμε τη σκληρή στάση μας κατά της παράτυπης μετανάστευσης. Μέχρι να επιτύχουμε ισχυρή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με το νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους ελέγχους στα εθνικά μας σύνορα» είπε η Φέιζερ.

Η θωράκιση των χερσαίων συνόρων της έρχεται λίγες ημέρες μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλιγκεν που σκότωσε τρεις ανθρώπους τον περασμένο μήνα και αφού η αστυνομία στο Μόναχο αντάλλαξε πυρ με έναν ένοπλο κοντά στο ισραηλινό προξενείο την περασμένη εβδομάδα.

H γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μετά τη νίκη του ξενοφοβικού κόμματος AfD «Alternative für Deutschland» (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες στη Θουριγγία.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Atena τις επόμενες ώρες

Σταματοπούλου: Άργησα να μιλήσω στο σχολείο και δεχόμουν bullying, μέχρι και ξυλοδαρμό


Πυροβόλησαν χρυσοχόο εν μέση οδώ στο Αιγάλεω και του άρπαξαν τσάντα με τιμαλφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης