Βιετνάμ: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι, σύμφωνα με νέο απολογισμό - Στους 54 οι αγνοούμενοι

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι, σύμφωνα με νέο απολογισμό - Στους 54 οι αγνοούμενοι

Ο Γιάγκι θεωρήθηκε από τους μετεωρολόγους ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ τα τελευταία τριάντα χρόνια

typhoon-yagi
Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη 54 συνεχίζουν να αγνοούνται από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι στο βόρειο Βιετνάμ - που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες - σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι τραυματίες ανέρχονται σε 764.

Ο Γιάγκι θεωρήθηκε από τους μετεωρολόγους ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Κλείσιμο


Αυτός, ο οποίος έφτασε στη στεριά το Σάββατο το πρωί κοντά στην Χαϊφόνγκ, προτού εξασθενήσει σταδιακά την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, προκάλεσε την κατάρρευση γέφυρας, ζημιές σε εργοστάσια και παρέσυρε τις μεταλλικές στέγες σπιτιών, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 149 χιλιομέτρων την ώρα.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», σημείωσε ο Νγκουγέν Χόανγκ Χίεπ, αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι περιοχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να υποστηρίξουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και των αγαθών τους», σημείωσε.

Προτού πλήξει το Βιετνάμ, ο τυφώνας Γιάγκι είχε διασχίσει τη νότια Κίνα και τις Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης