Άντονι Μπλίνκεν: Το Ιράν προμηθεύει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους - «Απειλή για όλη την Ευρώπη»

Δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Το Ιράν έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σύντομα στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την κλιμάκωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Μπλίνκεν δήλωσε σύμφωνα με το Sky News ότι «δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας πέντε έως 350, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 75 μιλίων». Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία έχει ήδη παραλάβει αποστολές αυτών των πυραύλων και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες εναντίον ουκρανικών στόχων.

Παρότι η Ρωσία διαθέτει ήδη ένα σημαντικό απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων, η προμήθεια από το Ιράν της δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει περισσότερους από τους δικούς της πυραύλους για στόχους που βρίσκονται μακριά από τη γραμμή του μετώπου.

Αυτή η στρατιωτική ενίσχυση επιτρέπει στη Ρωσία να ενισχύσει τις δυνατότητές της, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης.




Ειδήσεις σήμερα:

Έως το τέλος του έτους τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Τι συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Μις Λίβανος: Παντρεύτηκε στην Ελλάδα - Στο ΟΑΚΑ η δεξίωση

Κακοκαιρία Atena: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr