Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο 71χρονος που νάρκωνε και βίαζε με δεκάδες άνδρες τη σύζυγό του - Σήμερα θα κατέθετε στο δικαστήριο

Για δεύτερη ημέρα ο Ντομινίκ Πελικό απέφυγε να καταθέσει στην δίκη της χρονιάς στη Γαλλία - Η δικηγόρος του λέει πως θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες του - Επικαλείται πόνους στο στομάχι

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Πελικό, ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται πως νάρκωνε τη σύζυγό του επί μία δεκαετία και καλούσε άγνωστους άνδρες να την βιάζουν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν παρουσιάσει τη δική του πλευρά των γεγονότων, στην δίκη η οποία έχει σοκάρει την γαλλική κοινή γνώμη.

Η δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Μπεατρίς Ζαβάρο, δήλωσε ότι ο πελάτης της «δεν προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη του, και δεν θα την αποφύγει». Πηγές ανέφεραν στο Sky News ότι ο δικαστής διέταξε τον κατηγορούμενο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αφού παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι. Αναμένεται να ληφθεί απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα για το πότε ο Ντομινίκ Πελικό θα καταθέσει και αν αυτό θα επιφέρει πιθανές καθυστερήσεις στη δίκη.

Η κυρία Ζαβάρο πρόσθεσε ότι ο πελάτης της άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη ή κολικούς από την Παρασκευή. Ο κύριος κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Πελικό, απαλλάχθηκε από την ακροαματική διαδικασία και τη Δευτέρα επικαλούμενος ασθένεια. Εμφανίστηκε πολύ αδύναμος όταν μπήκε στην αίθουσα, στηριζόμενος στο μπαστούνι του και στο παράθυρο.

Εν τω μεταξύ, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου, Ζιζέλ Πελικό, εμφανίστηκε έξω από το δικαστήριο την Τρίτη, συνοδευόμενη από την κόρη τους, η οποία παρακολουθεί επίσης τη δίκη.

Την περασμένη Πέμπτη, η κυρία Πελικό κατέθεσε λέγοντας ότι «ο κόσμος της κατέρρευσε» όταν η αστυνομία αποκάλυψε τα χρόνια των φερόμενων κακοποιήσεων. Μιλώντας για τη στιγμή που ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε φέρεται να καταγράψει τις επιθέσεις από δεκάδες άντρες, ανέφερε: «Για μένα, όλα κατέρρευσαν. Αυτές είναι σκηνές βαρβαρότητας, βιασμού».

Υπενθυμίζεται πως στην δίκη δικάζονται συνολικά 52 άνδρες, ο Ντομινίκ Πελικό και άλλοι 51 οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί να συμμετείχαν στους βιασμούς της Ζιζέλ η οποία βάσει της δικογραφίας είχε βιαστεί συνολικά από περισσότερους από 72 άνδρες, με τους 20 από αυτούς να μην έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Τι λέει ψυχολόγος για τον βασικό κατηγορούμενο

Στο δικαστήριο κατέθεσε χθες και ψυχολόγος της φυλακής, τονίζοντας πως ο Ντομινίκ Πελικό είναι μία διχασμένη προσωπικότητα, δίχως ενσυναίσθηση και κληρονομώντας την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του ο οποίος είχε περιγραφεί ως βίαιος και κακοποιητικός. Αποκάλυψε, επίσης, πως ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό, θα συνεχιζόταν, αν δεν είχε συλληφθεί.

Η ψυχολόγος Μαριάν Ντουτέ ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος διαμαρτυρόταν για τη σύλληψή του και έκανε παράπονα πως η υπόθεση εναντίον του κατέστρεψε τη ζωή του και πως αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο, «αν δεν είχαν αποκαλυφθεί όλα αυτά».

«Ισχυρίζεται πως όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν, αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτή η ποινική υπόθεση εναντίον του, του έχει καταστρέψει τη ζωή» δήλωσε η ψυχολόγος, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος της είπε ότι «η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι». Όσον αφορά στους βιασμούς από αγνώστους, ο Ντομινίκ Πελικό δήλωσε στην ψυχολόγο: «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος».

Παράλληλα, εξήγησε πως ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο. Όπως της είπε: «Έμπαινα στο διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε ιστοσελίδες που πρόσφεραν ανταλλαγές συζύγων».



Ειδήσεις σήμερα:

Έως το τέλος του έτους τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Τι συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Μις Λίβανος: Παντρεύτηκε στην Ελλάδα - Στο ΟΑΚΑ η δεξίωση

Κακοκαιρία Atena: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr