Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Είναι καλά τα νέα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε», λέει για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Νότια Ουαλία - Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον μελλοντικό βασιλιά - Κάποιοι του έδωσαν γράμματα για να διαβάσει στην Κέιτ

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότια Ουαλία, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, ότι ολοκληρώνει τη χημειοθεραπεία της.

Ο πρίκγιπας της Ουαλίας ταξίδεψε στο Llanelli της Νότιας Ουαλίας για μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του αθλητισμού και του πολιτισμού στο κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε και το δημοτικό σχολείο της κοινότητας Swiss Valley, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον προϋπαντήσει. Εκεί, έκανε μια αναφορά στην Κέιτ, λέγοντας ότι τα νέα μέχρι στιγμής «είναι καλά, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε».


Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά για ώρες έξω από το σχολείο στο Llanelli για να υποδεχτεί τον μελλοντικό βασιλιά.

Μια θαυμάστρια της βασιλικής οικογένειας, η Σάντρα Πίτερς, 79 ετών και η φίλη της Τζέϊν Στόουνμαν, 61 ετών, του έδωσαν και οι δύο γράμματα για να τα διαβιβάσει στην Κέιτ. Η Τζέιν είπε στην Mirror για τον πρίγκιπα: «Είναι τόσο ωραίος. Είμαστε τόσο τυχεροί που τον έχουμε».



Ορισμένοι άνθρωποι, όπως η 30χρονη Αλίνα Χάιντερ, ταξίδεψαν πάνω από 300 χιλιόμετρα για να δουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. «Έχω ένα αίσθημα υπερηφάνειας που ο πρίγκιπας έρχεται να δει το σχολείο...Όλοι μας αγαπούσαμε και την Νταϊάνα».

Ο Ουίλιαμ συνάντησε, επίσης, και ορισμένα παιδιά του σχολείου, συγκεκριμένα μαθητές που έλαβαν μέρος σε ένα μεγάλο φεστιβάλ νέων στην ουαλική γλώσσα, μεταξύ των οποίων και η δεκάχρονη νικήτρια Ruby Davies, της οποίας η χαρούμενη αντίδραση μετά τον θρίαμβο της έγινε viral. 

Ο πρίγκιπας είπε στη Ruby ότι είχε παρακολουθήσει το βίντεό της «αρκετές φορές», προσθέτοντας: «Η Σάρλοτ (η κόρη του) λατρεύει επίσης τις παραστάσεις και το χορό, οπότε θα της δείξω το βίντεό σου όταν γυρίσω σπίτι».

Η επίσκεψη ήταν η πρώτη από τις τρεις υποχρεώσεις που σήμερα ο πρίγκιπας στη Νότια Ουαλία.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Το κόψιμο της γλώσσας, προβληματίζει τις Αρχές

Θεσσαλονίκη: «Η νταντά με κατήγγειλε για να με εκδικηθεί», λέει η 36χρονη που καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr