Σενεγάλη: Τουλάχιστον 26 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας

Πολλοί ακόμα παραμένουν αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βύθιση του σκάφους τους την Κυριακή στα ανοιχτά της ακτής της Μπούρ στη δυτική Σενεγάλη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό.

Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν 17 επιπλέον σορούς σήμερα. «Συνολικά 26 πτώματα ανασύρθηκαν από αυτό το ναυάγιο», τόνισε το Ναυτικό. Εννέα σοροί είχαν ανασυρθεί ήδη και οι θάνατοι τους ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα.

«Η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με μάρτυρες, δεκάδες επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στην πιρόγα η οποία ανετράπη λίγα μίλια από την ακτή μετά την αναχώρησή της.

Η Σενεγάλη είναι ένα από τα κύρια σημεία εκκίνησης για χιλιάδες Αφρικανούς που για χρόνια ακολουθούν την επικίνδυνη διαδρομή του Ατλαντικού προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, κυρίως μέσω του ισπανικού αρχιπελάγους των Κανάριων Νήσων.

Πολλοί επιβιβάζονται σε σκάφη στο λιμάνι Μπούρ για να επιχειρήσουν το ταξίδι

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Περισσότεροι από 22.000 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στις Καναρίους Νήσους από την αρχή του έτους, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με πέρσι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου - καταιγίδα στην Αττική

Μελάνια Τραμπ: Σπάνια παρέμβαση, απαιτεί απαντήσεις από τις Αρχές για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 7-10 Οκτωβρίου και εκλογές 1 Δεκεμβρίου προτείνουν οι «87» - Προφανώς θα είμαι υποψήφιος, λέει ο Πολάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr