Μέση Ανατολή: Δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό τους δολοφονήθηκαν οι έξι όμηροι σε τούνελ στη Ράφα

Τα νέα τους ευρήματα ανακοίνωσαν οι IDF - Τουλάχιστον δύο τρομοκράτες της Χαμάς ήταν οι δολοφόνοι

Τουλάχιστον δύο ήταν οι τρομοκράτες της Χαμάς που δολοφόνησαν τους έξι ομήρους (Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο), έκανε σήμερα γνωστό ο ισραηλινός στρατός, με βάση την εξέταση των διαθέσιμων ευρημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως εξετάζει τις σορούς δύο αντρών της Χαμάς που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του, επιχειρώντας να διαπιστώσει αν ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τους ομήρους.

Οι IDF ανέφεραν επίσης ότι στο τούνελ της Ράφα που εντοπίστηκαν οι όμηροι, βρέθηκε εξοπλισμός, ο οποίος μαρτυρεί την παρατεταμένη παραμονή τους εκεί - τουλάχιστον δύο ή τρεις εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν μπουκάλια ούρων, δεξαμενές συλλογής αποβλήτων, όπλα, ξηρά τροφή και στρώματα στα οποία κοιμούνταν.

Επιπλέον, οι ιθύνοντες του ισραηλινού στρατού διαπίστωσαν πως τα έξι άτομα, που είχαν απαχθεί απο τις 7 Οκτωβρίου, δολοφονήθηκαν περίπου δύο ημέρες (βράδυ Πέμπτης) πριν από τον εντοπισμό τους, το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Το ανατριχιαστικό βίντεο της Χαμάς

Βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν δημοσίευσε η Χαμάς, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Telegram, οι όμηροι επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, μιλώντας σε μία κάμερα. Το βίντεο κόβεται και η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν.

Το βίντεο τελειώνει με την απειλή ότι το μήνυμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.






Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Το κόψιμο της γλώσσας, προβληματίζει τις Αρχές

Θεσσαλονίκη: «Η νταντά με κατήγγειλε για να με εκδικηθεί», λέει η 36χρονη που καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr