Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε βίντεο από το τούνελ που εκτελέστηκαν από τη Χαμάς οι έξι όμηροι

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε βίντεο από το τούνελ που εκτελέστηκαν από τη Χαμάς οι έξι όμηροι

«Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τρομοκράτες που φτιάχνουν τούνελ κάτω από τα υπνοδωμάτια των παιδιών και κρύβονται με αιχμαλώτους», αναφέρει στο βίντεο ο εκπρόσωπος του IDF

MixCollage-11-Sep-2024-12-19-AM-688
Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν βίντεο από τη σήραγγα στη Ράφα όπου σκοτώθηκαν έξι όμηροι στα τέλη Αυγούστου.

Το φρεάτιο της σήραγγας ανακαλύφθηκε μέσα στο υπνοδωμάτιο ενός παιδιού στη Γάζα και εκτείνεται 20 μέτρα στο έδαφος και συνδέεται με μια σήραγγα μήκους 120 μέτρων. Το τούνελ είναι στενό με χαμηλά ταβάνια, χωρίς δωμάτια και έχει μια μεταλλική πόρτα στο άκρο του.

«Αυτό είναι ένα τούνελ «διέλευσης», όχι «δωμάτιο». Η όρθια στάση είναι αδύνατη και η υγρασία είναι ακραία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κλείσιμο


«Εδώ, μπορούμε να δούμε το αίμα τους στο πάτωμα. Εδώ συνέβησαν οι τελευταίες τους στιγμές. Εδώ δολοφονήθηκαν άγρια», λέει ο εκπρόσωπος του IDF και αναφέρει με τα μικρά τους ονόματα τα έξι θύματα: Καρμέλ Γκατ, Εντέν Γερουσαλμί, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπανόφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσεις σε τέτοιες συνθήκες. Ήταν ήρωες, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τρομοκράτες που φτιάχνουν τούνελ κάτω από τα υπνοδωμάτια των παιδιών και κρύβονται με αιχμαλώτους», πρόσθεσε.

Εκεί βρίσκει αντικείμενα των μαχητών της Χαμάς, όπως γεμιστήρες από τυφέκια AK-47, φορτιστές που χρησιμοποιούσαν, ένα κοράνι, αλλά και γυναικεία ρούχα, μια βούρτσα των ομήρων. Και πιο πίσω, η συγκλονιστική εικόνα με τα αίματα των θυμάτων.

«Ήταν εδώ επί ημέρες, επί εβδομάδες, σε τρομακτικές συνθήκες, χωρίς φως, χωρίς να μπορούν να σταθούν όρθιοι και δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Γιατί δολοφονήθηκαν αθώοι νέοι άνθρωποι, που ήταν σε ένα φεστιβάλ;» αναρωτιέται ο Χαγκάρι και καταλήγει: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε πίσω ζωντανούς όλους τους ομήρους».

ο Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών χαρακτήρισε το πλάνα από το «Τουνελ του Τρόμου» «σοκαριστικό».

Επιπλέον, ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι έξι όμηροι σκοτώθηκαν από τους απαγωγείς της Χαμάς στις 29 Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου ο Ισραηλινός Στρατός έσωσε τον Ισραηλινό Βεδουίνο Καΐντ Φαρχάν Αλκάντι στις 27 Αυγούστου από μια κοντινή σήραγγα.

Ο IDF είπε ότι δεν γνωρίζει την ακριβή ώρα που σκοτώθηκαν οι έξι όμηροι.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης