Μπάιντεν: Εργαζόμαστε προκειμένου η Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραύλους μακράς εμβέλειας εναντίον στόχων στη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το σχόλιο αυτό μετά την ανακοίνωση δυτικών κυβερνήσεων πως το Ιράν προμήθευσε στη Ρωσία βαλλιστικούς πυραύλους προς χρήση στον πόλεμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται» προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πυραύλους πιο μακράς εμβέλειας εναντίον ρωσικών στόχων.

«Εργαζόμαστε για αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα που προβάλλεται επίμονα από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι — με σκοπό να πλήττονται βάσεις από όπου εξαπολύονται επιθέσεις της Ρωσίας.

Έκανε το σχόλιο αυτό μετά την ανακοίνωση δυτικών κυβερνήσεων πως το Ιράν προμήθευσε στη Ρωσία βαλλιστικούς πυραύλους προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που όπως τόνισαν τις ώθησε να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Το Κίεβο απαιτεί το τελευταίο διάστημα οι σύμμαχοί του να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών ως προς τη χρήση των όπλων που του προμηθεύουν ώστε να πλήττει στο ρωσικό έδαφος «θεμιτούς», κατ’ αυτό, στρατιωτικούς στόχους, ιδίως αεροπορικές βάσεις από όπου απογειώνονται αεροσκάφη για να πλήξουν την ουκρανική επικράτεια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr