Θάνατος Αμερικανοτουρκάλας ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη: Για «ατύχημα» μιλά ο Μπάιντεν

Θάνατος Αμερικανοτουρκάλας ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη: Για «ατύχημα» μιλά ο Μπάιντεν

Νωρίτερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έκρινε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να κάνουν «θεμελιώδεις αλλαγές»

west_bank_ambulance
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτίμησε χθες Τρίτη πως ο θάνατος νεαρής ακτιβίστριας με αμερικανική και τουρκική υπηκοότητα από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα ήταν «ατύχημα».

«Προφανώς ήταν ατύχημα, έγινε εξοστρακισμός στο έδαφος και χτυπήθηκε από ατύχημα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ώρες αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έκρινε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να κάνουν «θεμελιώδεις αλλαγές» μετά τον «αδικαιολόγητο» θάνατο της εικοσιεξάχρονης ακτιβίστριας Αϊσενούρ Εζγκέ Εϊγκί.

Το Ισραήλ έστειλε αίτημα για τη διενέργεια νεκροψίας της 26χρονης Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, 26 ετών, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του εβραϊκού εποικισμού στην Μπέιτα, κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.

Κλείσιμο
Το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM), μέλος του οποίου ήταν η Εϊγκί, ανέφερε το Σάββατο ότι οι ισχυρισμοί ότι ακτιβιστές πέταξαν πέτρες στον ισραηλινό στρατό ήταν «ψευδείς», προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική.

Χθες Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «ώστε ο θάνατος της να μην μείνει ατιμώρητος».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης