Εκλογές στις ΗΠΑ: Ποιοι ήταν οι συντονιστές του debate του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ποιοι ήταν οι συντονιστές του debate του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις

Ο 50χρονος Ντέιβιντ Μιούιρ και η 46χρονη Λίντσεϊ Ντέιβις είναι... μια ζωή στο ABC - Είχαν συντονίσει μαζί τις δύο τηλεμαχίες για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2020

muir-davies
Όλα τα βλέμματα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο ήταν στραμμένα στο debate ανάμεσα στην υποψήφιο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ 54 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Το CNN ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της τηλεμαχίας ήταν μια πλήρης μεταστροφή του κλίματος καθώς τον Ιούνιο στο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν, το 67% είχε κρίνει ως νικητή τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το στοιχείο του debate που αποτέλεσε ειδοποιό διαφορά σε σχέση με το παρελθόν και εξόργισε, εκ των προτέρων τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν η καινοτόμος επιλογή του τηλεοπτικού δικτύου ABC να υποβάλει τα επιχειρήματα αμφοτέρων των υποψηφίων σε άμεσο, ζωντανό έλεγχο εξακρίβωσης. Έτσι, τα φώτα ήταν λογικό να πέσουν και στο ζευγάρι των συντονιστών της τηλεμαχίας που είδε όλος ο πλανήτης.

Ο 50χρονος Ντέιβιντ Μιούιρ είναι επί μακρόν παρουσιαστής και αρχισυντάκτης του «ABC World News Tonight», του πιο δημοφιλή βραδινού δελτίου ειδήσεων του δικτύου. Μαζί του ήταν η 46χρονη Λίντσεϊ Ντέιβις, επί 17 χρόνια παρουσιάστρια του «ABC World News Sunday». Είναι επίσης επικεφαλής του «ABC News Live Prime», ενός νυχτερινού προγράμματος στο κανάλι streaming του δικτύου ABC News Live.  

Ο Τραμπ έχει παραπονεθεί ότι το ABC News είναι προκατειλημμένο εναντίον του. Έχει μηνύσει το ειδησεογραφικό τμήμα και τον συμπαρουσιαστή της εκπομπής «Good Morning America» Τζορτζ Στεφανόπουλο για το ρεπορτάζ τους σχετικά με την αστική δίκη που έκρινε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών το 2024 υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση.

Αλλά οι τηλεθεατές δεν έχουν δει τίποτα από τον Μιούιρ ή την Ντέιβις που να προσδιορίζει τις προσωπικές τους πολιτικές τάσεις. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι ο Τραμπ συμφώνησε για το ντιμπέιτ του ABC πριν ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρήσει από την κούρσα.

Η Ντέιβις που συμπληρώνει 90 λεπτά κάθε βράδυ στο ABC News Live, κλείνει τακτικά συνεντεύξεις με μέλη του Κογκρέσου και από τις δύο πολιτικές πλευρές. Ο Μιούιρ ήταν ο πρώτος παρουσιαστής του δικτύου που πήρε συνέντευξη από τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2016 και κάθισε ξανά μαζί του το 2020, ένας από τους λίγους παρουσιαστές τηλεοπτικών ειδήσεων εκτός των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης που το έκαναν. Ήταν επίσης ο πρώτος που πήρε συνέντευξη από τους Μπάιντεν και Χάρις το 2020.
 

Ο Μιούιρ και η Ντέιβις ήταν συν-συντονιστές στις δύο τηλεμαχίες του ABC για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020.

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Μιούιρ

Ο Μιούιρ βρέθηκε ως... ασκούμενος σε αίθουσα σύνταξης από τα 13 του χρόνια. Ως παιδί με εμμονή στις ειδήσεις που μεγάλωνε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, ο Μιούιρ έγραψε στον αγαπημένο του παρουσιαστή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WTVH. Έκανε καλοκαιρινή πρακτική άσκηση στο κανάλι, παρέδιδε σενάρια και Coca-Cola στους παρουσιαστές και επέβαινε στο πίσω μέρος του ειδησεογραφικού οχήματος. Το προσωπικό του σταθμού παρακολουθούσε το πόσο ψήλωνε με σημάδια από μολύβι στον τοίχο της αίθουσας ειδήσεων. Έγινε παρουσιαστής στο σταθμό σε ηλικία 21 ετών.  

Πρότυπό του είναι ο Πίτερ Τζένινγκς. «Ο Πίτερ Τζένινγκς ήταν ο Τζέιμς Μποντ των βραδινών ειδήσεων και πάντα ήθελα να γίνω αυτό», δήλωσε ο Μιούιρ μετά την ανάληψη της θέσης του παρουσιαστή το 2014. «Οι βραδινές ειδήσεις του ήταν πραγματικά μια συζήτηση με την Αμερική». Ο βετεράνος του ABC News επί 21 χρόνια, άρχισε να κάνει ρεπορτάζ για το «ABC World News» το 2003 και ταξίδεψε εκτενώς σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε και ο Τζένινγκς.

Είναι ο δεύτερος μακροβιότερος παρουσιαστής του «ABC World News» στην ιστορία του δικτύου. Ανέλαβε τη θέση της Νταϊάν Σόιερ το 2014 και τα 12 χρόνια παρουσίας του στην καρέκλα είναι λιγότερα μόνο από τα 22 χρόνια παρουσίας του Τζένινγκς από το 1983 έως το 2005, έτος θανάτου του.

Ποια είναι η Λίντσεϊ Ντέιβις

Η Ντέιβιτς είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ. Μητέρα ενός 10χρονου γιου, έχει γράψει έξι παιδικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου της τίτλου, «Τα κορίτσια του κόσμου», ο οποίος μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times.

Η πρώτη μαύρη γυναίκα που συντόνισε ένα προεδρικό ντιμπέιτ, είναι η μέντορας της Ντέιβις. Η Κάρολ Σίμπσον, επί μακρόν ανταποκρίτρια του ABC News στην Ουάσιγκτον, έγραψε ιστορία το 1992, όταν χειρίστηκε τη διαδικασία με τους Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Ρος Περό. Πέρασε επίσης 15 χρόνια ως παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής «ABC World News Tonight», τον ίδιο ρόλο που έχει τώρα η Ντέιβις. Συζητούν για τη δουλειά της εβδομαδιαία.  

Η Ντέιβις και ο σύζυγός της έχουν ταξιδέψει στη χώρα για να συμμετάσχουν σε ημιμαραθώνιους. Έχουν τερματίσει αγώνες σε 46 πολιτείες.

Η μεγάλη της επιτυχία: Ήταν η μόνη δημοσιογράφος που κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από πολλές γυναίκες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Οι αλλαγές της νέας χρονιάς

Νικήτρια η Χάρις στο debate με τον Τραμπ - Πώς κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον εξοργίσει

Η κακοκαιρία Atena συνεχίζει και σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης