Εκλογές στις ΗΠΑ: Το γερμανικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τραμπ για τα ενεργειακά

Εκλογές στις ΗΠΑ: Το γερμανικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τραμπ για τα ενεργειακά

Το γερμανικό ΥΠΕΞ απάντησε σε αναφορά του Τραμπ, στο χθεσινό ντιμπέιτ, για το ενεργειακό σύστημα της Γερμανίας

trump_debate_xr
Σε αναφορές που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια του ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, για την ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας, απάντησε το ίδιο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, απευθυνόμενος στη Δημοκρατική αντίπαλό του, στο κλείσιμο της τηλεμαχίας, είπε: «Πιστεύετε σε πράγματα που ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει, δεν πρόκειται να πάρουμε ορυκτά καύσιμα, είτε σας αρέσει είτε όχι. Η Γερμανία το δοκίμασε αυτό και μέσα σε ένα χρόνο επέστρεψε στην κατασκευή κανονικών ενεργειακών μονάδων... Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τη χώρα μας για χάρη ενός κακού οράματος. Είμαστε ένα αποτυχημένο έθνος. Είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται σε σοβαρή παρακμή. Μας κοροϊδεύει όλος ο κόσμος, γελούν μαζί μας».

Η συγκεκριμένη αναφορά και η εμπλοκή του ονόματος της Γερμανίας, έφερε την «πληρωμένη» απάντηση από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, μάλιστα, στο τέλος, ειρωνεύτηκε και την ατάκα του Τραμπ για τους μετανάστες και το γεγονός πως «τρώνε σκύλους και γάτες».

Κλείσιμο


«Είτε σας αρέσει είτε όχι: Το ενεργειακό σύστημα της Γερμανίας είναι πλήρως λειτουργικό, με περισσότερο από 50% να αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και κλείνουμε - δεν κατασκευάζουμε - πυρηνικούς σταθμούς και σταθμούς λιγνίτη. Ο άνθρακας θα βγει από το δίκτυό μας το αργότερο μέχρι το 2038. ΥΓ: Επίσης, δεν τρώμε γάτες και σκύλους» ανέφερε η ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σέρφερ στην Κω εντόπισε σορό άνδρα λίγα μέτρα από παραλία - «Ήταν σοκαριστικό»

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γλυφάδα: Να κάνουμε μια συμφωνία, όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης