Μπάιντεν: Απαράδεκτη η δολοφονία της Αμερικανοτουρκάλας ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη

Μπάιντεν: Απαράδεκτη η δολοφονία της Αμερικανοτουρκάλας ακτιβίστριας στη Δυτική Όχθη

«Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι περιστατικά όπως αυτό δεν θα επαναληφθούν ποτέ» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

BIDEN_2
«Εντελώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν τη δολοφονία της Αμερικανοτουρκάλας ακτιβίστριας από πυρά των IDF, την ώρα που συμμετείχε σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη την περασμένη Παρασκευή. Ο «ιδεαλισμός της την οδήγησε να ταξιδέψει στη Δυτική Όχθη για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για την επέκταση των οικισμών» είπε ο για την 26χρονη ακτιβίστρια, προσθέτοντας πως είναι «εξοργισμένος και βαθιά θλιμμένος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πλήρη πρόσβαση από την αρχή στην έρευνα του Ισραήλ. Και αναμένουμε να έχουμε πρόσβαση καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ώστε να μπορούμε να εμπιστευτούμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει την ευθύνη του για το θάνατό της κοπέλας και μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι ήταν αποτέλεσμα ενός τραγικού λάθους που προέκυψε από μια περιττή κλιμάκωση», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Πρέπει να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών. Και το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι περιστατικά όπως αυτό δεν θα επαναληφθούν ποτέ».

«Οι βίαιοι εξτρεμιστές ισραηλινοί έποικοι ξεριζώνουν τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Παλαιστίνιοι τρομοκράτες στέλνουν βόμβες με αυτοκίνητα για να σκοτώσουν αμάχους. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω πολιτικές που καθιστούν όλους τους εξτρεμιστές - Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους - υπόλογους για την υποδαύλιση της βίας και για το γεγονός ότι αποτελούν εμπόδια στην ειρήνη», κατέληξε ο Μπάιντεν.


Ειδήσεις σήμερα:

Σέρφερ στην Κω εντόπισε σορό άνδρα λίγα μέτρα από παραλία - «Ήταν σοκαριστικό»

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γλυφάδα: Να κάνουμε μια συμφωνία, όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης