Wall Street Journal: Η Ουκρανία δέχεται πιέσεις από τη Δύση για plan b

Wall Street Journal: Η Ουκρανία δέχεται πιέσεις από τη Δύση για plan b

Ευρωπαίοι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική όσον αφορά τους στόχους και τη στρατηγική της εν καιρώ πολέμου

oukrania_polemos_art
Αμετακίνητη παραμένει η Ουκρανία όσον αφορά στους στόχους και στη στρατηγική της για τον πόλεμο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες, με τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, το Κίεβο ίσως χρειαστεί να προσαρμοστεί σε ένα πιο «ρεαλιστικό σχέδιο».

Ειδικότερα, ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική όσον αφορά τους στόχους και τη στρατηγική της εν καιρώ πολέμου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι επισκέπτονται την Τετάρτη την Ουκρανία για να συναντηθούν με Ουκρανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τι επιδιώκει το Κίεβο και τη βοήθεια που θα χρειαστεί για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι το Κίεβο έχει γνώση για το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη ουκρανική νίκη θα απαιτούσε από τη Δύση να παράσχει υποστήριξη αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που ούτε η Ουάσιγκτον ούτε η Ευρώπη μπορούν να το πράξουν.

Κλείσιμο
Ο Μπλίνκεν είπε την Τρίτη ότι το ταξίδι του έγινε εν μέρει για να δει «πώς ακριβώς βλέπουν οι Ουκρανοί τις ανάγκες τους και τους στόχους τους».

Σημειώνεται, πάντως ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτές σε κατάπαυση του πυρός ή ειρηνευτικές συνομιλίες, αν και οι δύο πλευρές φαίνονται πολύ μακριά από οποιαδήποτε τέτοια συνάντηση.

Το Κίεβο επέμεινε δε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από την Ουκρανία προτού πάνε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τον Ιούνιο, το Κρεμλίνο ζήτησε από την Ουκρανία να παραχωρήσει τα εδάφη που είχε χάσει και να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της.

Η διπλωματική ώθηση έρχεται ενόψει του κρίσιμου ταξιδιού του Ζελένσκι στις ΗΠΑ. Έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει σχέδιο νίκης κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αυτόν τον μήνα.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θέλει να συναντηθεί με τους υποψηφίους για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις για να κερδίσει την υποστήριξή τους.

«Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να δείξω αυτό το σχέδιο στον Μπάιντεν και στους προεδρικούς υποψηφίους των ΗΠΑ Χάρις και Τραμπ και να λάβω τα σχόλιά τους», δήλωσε πρόσφατα ο Ζελένσκι στην Ιταλία.

Η σχεδιαζόμενη νέα ειρηνευτική πρόταση του Ζελένσκι αποτελεί σημάδι ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζει τη στάση του, η οποία μέχρι τώρα επικεντρωνόταν στην ανάκτηση όλου του εδάφους της Ουκρανίας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε ειρηνευτικής συνομιλίας. 

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρφερ στην Κω εντόπισε σορό άνδρα λίγα μέτρα από παραλία - «Ήταν σοκαριστικό»

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γλυφάδα: Να κάνουμε μια συμφωνία, όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης