Λωρίδα της Γάζας: Εμβολιάστηκε το 82% των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, παρά τις συνεχείς επιθέσεις

Λωρίδα της Γάζας: Εμβολιάστηκε το 82% των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, παρά τις συνεχείς επιθέσεις

Ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν την πρώτη δόση έφτασε τις 527 χιλιάδες - Δυσμενείς οι συνθήκες για τα παιδιά που χρειάζονται ιατρική βοήθεια - Η περίπυωση της μικρής Ράφα

gaza-m
Παρά τις αντιξοότητες του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών εμβολιάστηκε κατά της πολιομυελίτιδας

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό Telegram του υπουργείου του Παλαιστινιακού θύλακα, «Από χθες (10 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα, το 82% των παιδιών που έχρηζαν προστασίας (ηλικίας κάτω των 10 ετών) στη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν την πρώτη δόση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη». χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι «Ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν την πρώτη δόση έφτασε τις 527 χιλιάδες, εκ των οποίων το 49% είναι κορίτσια και το 51% είναι αγόρια

Σημειώθηκε ότι η UNRWA, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF συνέχισαν την εκστρατεία εμβολιασμού παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της περιοχής, αναφέρει το Anadolu.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση στη Γάζα ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε κίνδυνο τα παιδιά που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη - Η περίπτωση της Ράφα

Στοιχεία που εξέδωσε η UNICEF νωρίτερα φέτος αναφέρουν τραγικά στατιστικά για τα παιδιά που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς υπολογίζεται ότι ένα παιδί τραυματίζεται ή πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες.

Από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 13.800 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού Κάθριν Ράσελ.

Παράλληλα, είναι δύσκολο για τους Παλαιστίνιους να λάβουν ιατρική βοήθεια, καθώς το Ισραήλ κλείνει τις διόδους ανθρωπιστικής βοήθειας από τις οποίες μπορούν να μεταβούν σε ασφαλείς τοποθεσίες για να θεραπευτούν. 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μικρής Ράφα, η οποία χρειάστηκε να ακρωτηριάσει και τα δύο της πόδια, ως αποτέλεσμα της επίθεσης στο σπίτι τους ενώ κοιμόντουσαν αργά τη νύχτα.



Η μητέρα της δήλωσε ότι πριν από τον ακρωτηριασμό, η Ράφα, η οποία ήταν ένα δραστήριο παιδί που έπαιζε πάντα με τους συνομηλίκους της στον κήπο και στο δρόμο, στερήθηκε το παιχνίδι επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει, παρόλο που ήθελε να παίξει με άλλα παιδιά.

Δηλώνοντας ότι η κόρη της κάνει συνεχώς ερωτήσεις για τα πόδια της, η γυναίκα από τη Γάζα θέλει να μεταφερθεί η κόρη της στο εξωτερικό για θεραπεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Πλατανιά Χανίων κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια - Εστάλη μήνυμα εκκένωσης

Ντόναλντ Τραμπ - Κάμαλα Χάρις: Η ψυχρή χειραψία στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου - Ανάμεσά τους ο Μπάιντεν, δείτε βίντεο

Έλον Μασκ: Η χυδαία πρόταση στη Σουίφτ μετά την στήριξή της στη Χάρις - «Θα σου χαρίσω ένα παιδί»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης