Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους $700 εκατ.

Το νέο πακέτο των ΗΠΑ περιλαμβάνει 325 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας στον ενεργειακό τομέα και σχεδόν 290 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα ζήτησε σήμερα να αρθούν «όλοι οι περιορισμοί» στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον «νόμιμων» στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια με αμερικανικά και βρετανικά όπλα.

«Είναι σημαντικό να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Βρετανίας, Άντονι Μπλίνκεν και Ντέιβιντ Λάμι, που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κίεβο.

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο πακέτο των ΗΠΑ περιλαμβάνει 325 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας στον ενεργειακό τομέα και σχεδόν 290 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα  ότι η επίσκεψή του στο Κίεβο μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι καταδεικνύει τη δέσμευση της Δύσης για τη «νίκη» της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Η επίσκεψή μας αποδεικνύει «ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Ουκρανίας, είμαστε αφοσιωμένοι στη νίκη της Ουκρανίας», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σίμπιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr