Καλιφόρνια: TikToker πέθανε σε ημιμαραθώνιο από θερμοπληξία λίγες ώρες αφότου παραπονιόταν για τη ζέστη - Δείτε βίντεο

«Έχω κάποια ευαισθησία στη ζέστη. Ήμουν έξω για περίπου 20 λεπτά με τον σκύλο μου σήμερα και ήμουν καλά, αλλά μόλις επέστρεψα στο σπίτι, απλά λιποθύμησα»,

Από τη ζέστη κατέρρευσε και πέθανε ο 35χρονος TikToker, Caleb Graves, γνωστός ως Caleb κατά τη διάρκεια ημομαραθωνίου στην Disneyland, της Καλιφόρνιας. Ο θάνατός του μάλιστα ήρθε λίγες ώρες αφότου ο ίδιος είχε παραπονεθεί για τις υψηλές θερμοκρασίες σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει.

Ο 35χρονος δρομέας μία ημέρα πριν τον αγώνα εξέφρασε σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok την ανησυχία του για τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Graves είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την θερμοκρασία που επικρατούσε πριν από τον αγώνα. «Ο ημιμαραθώνιος της Disneyland -ο ημιμαραθώνιος του Halloween- είναι αύριο και ανησυχώ πολύ», είπε σε βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο στον λογαριασμό του στο TikTok.

«Έχω κάποια ευαισθησία στη ζέστη. Ήμουν έξω για περίπου 20 λεπτά με τον σκύλο μου σήμερα και ήμουν καλά, αλλά μόλις επέστρεψα στο σπίτι, απλά λιποθύμησα», είπε ο 35χρονος στους ακολούθους του, σε άλλο σημείο του βίντεο.

Δείτε το βίντεο:


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daily Mail (@dailymail)



Σύμφωνα με το Los Angeles Times, ο Graves γύρω στις 7 το πρωί και ενώ διέσχιζε τη γραμμή τερματισμού του ημιμαραθωνίου, φαίνεται να πιάνει το στήθος του και να καταρρέει. Εθελοντής διασώστης που βρισκόταν κοντά στο σημείο τού παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ επί τόπου έσπευσαν άμεσα και πυροσβέστες.

«Για περίπου μία ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ανακοίνωσαν τον θάνατό του», δήλωσε ο αστυνομικός, Matt Sutter.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Graves προέτρεψε τους συμμετέχοντες να παραμείνουν ασφαλείς, προειδοποιώντας τους: «Θυμηθείτε ότι έχει καύσωνα! Παραμείνετε ενυδατωμένοι και ακούστε το σώμα σας. Καλή τύχη σε όλους τους δρομείς!».



Σημειώνεται, ότι οι ακραίες θερμοκρασίες φέτος έχουν προκαλέσει θερμοπληξία σε δεκάδες άτομα που έχουν παραστεί σε υπαίθριες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη σε μια αεροπορική επίδειξη στο Κολοράντο που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο.

Οι Αρχές έχουν επισημάνει επανειλημμένα, ότι η θερμοπληξία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία, με τις ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν φέτος εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία ταχύτερα από ποτέ

Ιταλία: Γυναίκα συνθλίβει με το SUV της μετανάστη που της είχε αρπάξει νωρίτερα την τσάντα - Δείτε βίντεο

ΠΑΟΚ: Πρώτη συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου μετά από πέντε χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr