Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περισσότερο προσβολή παρά αφιέρωμα» το νέο της άγαλμα - Βίντεο και φωτογραφίες

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περισσότερο προσβολή παρά αφιέρωμα» το νέο της άγαλμα - Βίντεο και φωτογραφίες

«Μοιάζει με την κυρία Ντάουτφάιερ», από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γούλιαμας, στην οποία υποδίεται μια γυναίκα, είπε ένας από τους επικριτές

arthrou-agalma-elizabeth
Την κοινή γνώμη έχει διχάσει το νέο άγαλμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' στη Βόρεια Ιρλανδία, με πολλούς από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν να αποσυρθεί το άγαλμα, λέγοντας ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη της. 

Το μπρούτζινο άγαλμα της εκλιπούσας Βασίλισσας, που δημιουργήθηκε από τον πασίγνωστο καλλιτέχνη του βόρειου Μπέλφαστ, Άντο Μπρέναν,τοποθετήθηκε στους Κήπους του Κάστρου Άντριμ την περασμένη εβδομάδα και στέκεται δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο και τα δύο τους κόργκι. «Το άγαλμα απεικονίζει τη Μεγαλειότητά της αντανακλώντας τη χάρη, την αφοσίωση και την ισόβια δέσμευσή της στο λαό», σημείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανάρτησή του στο Facebook, κοινοποιώντας φωτογραφίες του νέου αγάλματος.



Κλείσιμο
Ωστόσο, πολλά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση διαφώνησαν.«Αποτελεί προσβολή στη μνήμη της, δεν της μοιάζει  καθόλου», σχολίασε χρήστης του facebook, ενώ άλλος το χαρακτήρισε «απαίσιο» και προέτρεψε το Συμβούλιο να το αποσύρει.

«Περισσότερο προσβολή παρά αφιέρωμα», είπε κάποιος άλλος. Άλλες προσβολές περιλάμβαναν χαρακτηρισμούς όπως «γελοίο», «απαίσιο» και «ακατάλληλο», ενώ αρκετοί επέκριναν το Συμβούλιο για την τοποθέτηση του αγάλματος.

Εξαπλώνεται η αρνητική κριτική για το άγαλμα - «Μοιάζει με την Κυρία Ντάουτφάιερ»

Η αρνητική κριτική για το άγαλμα εξαπλώθηκε και εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας, με τον ιστορικό τέχνης, Ρίτσαρντ Μόρις, να είναι μεταξύ εκείνων που προσέφεραν καυστικά σχόλια.

Ένας από τους επικριτές του αγάλματος, μάλιστα ξεχώρισε, λέγοντας ότι έκανε την εκλιπούσα βασίλισσα να μοιάζει με την κυρία Ντάουτφάιερ, από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γούλιαμας, στην οποία υποδίεται μια γυναίκα.

Άλλοι κατηγόρησαν το σχήμα του προσώπου, τη στάση του σώματος και τα γαλότσες. Κάποιοι το χαρακτήρισαν προσβλητικό και γελοίο και απαίτησαν να καταστραφεί. Επιπλέον, η σελίδα του δημοτικού συμβουλίου του Δουβλίνου στο Facebook γέμισε με προσβολές ενάντια στο άγαλμα. 

Οι επικριτές είπαν ότι δεν έμοιαζε με τη βασίλισσα. «Είναι στην πραγματικότητα προσβολή στη μνήμη της μεγαλειότητάς της, δεν της μοιάζει καθόλου», δήλωσε ένας. «Πάρτε το. Είναι απαίσιο», είπε ένας άλλος. «Δεν την αναγνωρίζ»ω, είπε στην κάμερα του UTV μια γυναίκα, ενώ παράλληλα το κανάλι θα αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή με ανθρώπους να αντιδρούν στο άγαλμα. 



Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που υποστήριξαν το άγαλμα, επαινώντας τον δημιουργό του: «Τι κρίμα που οι άνθρωποι μπορούν μόνο να βρίσκουν ψεγάδια, χωρίς να σκέφτονται τον χρόνο και την προσπάθεια που αφιέρωσε αυτός ο άνθρωπος για να τα δημιουργήσει», σχολίασε κάποιος.



Και το άγαλμα του Πρίγκιπα Φιλίππου είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχη κριτική

Το άγαλμα της εκλιπούσας Βασίλισσας δεν είναι το πρώτο που προκαλεί αντιδράσεις. Το άγαλμα του Πρίγκιπα Φίλιππου με την ονομασία «The Don», το οποίο φέρεται να κόστισε 150.000 λίρες, θα αφαιρεθεί για δεύτερη φορά τον Μάρτιο αφού χαρακτηρίστηκε ως το «χειρότερο έργο τέχνης που έχει ποτέ δει κανείς».

Το άγαλμα στήθηκε αρχικά το 2014 για να τιμήσει τα 35 χρόνια του εκλιπόντος Δούκα του Εδιμβούργου ως καγκελάριου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Ωστόσο, η άδεια δόθηκε αφότου είχε στηθεί με αποτέλεσμα τελικά να αφαιρεθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζιζέλ Πελικό: Αποκαλύψεις στη δίκη - Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό - Σε καλύτερη κατάσταση το παιδί τους

Τουρκία: Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της μικρής Ναρίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης